Fenomenale thriller Vertigo zaterdag te zien op Canvas

Fenomenale thriller Vertigo zaterdag te zien op Canvas
Meesterwerk van Alfred Hitchcock

Kijktip :

Tegenwoordig kan men de mooiste films maken met behulp van geavanceerde special effects, maar een verhaal vertellen zoals de 'Master of Suspense' Alfred Hitchcock dat deed, kunnen er maar weinig. Zaterdagavond kun je je op Canvas onderdompelen in de mysterieuze wereld van Vertigo. De film is ook te streamen via onder meer iTunes.

Het verhaal
John "Scottie" Ferguson (gespeeld door James Stewart) heeft na een dodelijk incident last van flinke hoogtevrees, waardoor hij gedwongen afscheid moet nemen van de politie. Uit het niets zoekt een oude schoolvriend contact met Scottie met de vraag of hij diens echtgenoot Madeleine Elster (Kim Novak) wil schaduwen. Zij gedraagt zich de laatste tijd zeer vreemd en als Scottie haar begint te volgen, raakt hij gefascineerd door de mysterieuze, maar suïcidale blondine. Hij heeft niet door dat hij een duister complot is belandt, waaruit hij onmogelijk kan ontsnappen.

Superlatieven schieten tekort
Vertigo werd ten tijde van de release in 1958 niet bijster warm ontvangen door de critici, maar tegenwoordig geldt het als één van de beste films aller tijden. Superlatieven schieten tekort om deze mysterieuze thriller te omschrijven: door de schitterende Technicolor-beelden word je meegesleurd in het San Francisco van de late jaren vijftig en het buitengewoon mysterieuze verhaal, waar je beter niet te veel over kunt weten. Het acteerwerk van James Stewart en Kim Novak is fantastisch, om over de schitterende muziek van Bernard Herrmann en de geweldige regie van Alfred Hitchcock nog maar te zwijgen. Niet te missen.

Vertigo (1958) wordt beoordeeld met een 8,3 op IMDb en is op zaterdag 15 februari om 22.55 uur te zien op Canvas. Lees hier waar je Canvas kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fenomenale thriller Vertigo zaterdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier