Fenomenale thriller Gone Girl dinsdag te zien op SBS 9

Fenomenale thriller Gone Girl dinsdag te zien op SBS 9
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

De laatste jaren maakt topregisseur David Fincher (Se7en, Fight Club, The Social Network) niet heel veel films meer, maar de producties die hij maakt zijn van een ontzettend hoog niveau. De fenomenale thriller Gone Girl, bijvoorbeeld; deze film is dinsdag te zien op SBS 9, maar je kunt 'm ook streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
Gone Girl vertelt het intrigerende verhaal van de vermissing van Amy Dunne (gespeeld door Rosamund Pike), een mooie blonde vrouw uit een rustige buurt in Missouri. Haar man Nick Dunne (Ben Affleck) treft een leeg huis aan, waarin overduidelijk een worsteling heeft plaatsgevonden. De politie start een onderzoek, maar al snel beginnen de bewijzen richting Nick te wijzen... Wat begint als een speurtocht naar zijn vrouw, eindigt in een race tegen de klok waarin Nick zijn onschuld moet bewijzen.

Acteervuurwerk
Als we het over Gone Girl hebben, komen we al snel uit bij de werkelijk briljante acteerprestatie van Rosamund Pike in de hoofdrol. De Britse actrice laat acteervuurwerk van de bovenste plank zien en overschaduwd hiermee de rest van de cast, met onder anderen Ben Affleck, Neil Patrick Harris, Tyler Perry, Kim Dickens en Emily Ratajkowski. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Pike werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Actrice, maar ze moest de winst laten aan een andere tour de force: Julianne Moore in Still Alice. Maar wie een stijlvolle, superstrakke thriller wil zien op de zaterdagavond, zit met Gone Girl goed.

Gone Girl (2014) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op dinsdag 28 april om 20.30 uur te zien op SBS 9.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Fenomenale thriller Gone Girl dinsdag te zien op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV