Vanavond op tv: Songfestival-special Beste Zangers, docu De weg naar de winst en meer

Vanavond op tv: Songfestival-special Beste Zangers, docu De weg naar de winst en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 14 mei

Kijktip :

Vandaag zou de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Ahoy Rotterdam op het programma staan, maar door het coronavirus gaat het feest niet door. NPO 1 besteedt toch uitgebreid aandacht aan het liedjesfestijn met twee speciale uitzendingen. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 14 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Zembla: koninklijke constructies

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

Na de omsteden miljoenendeal van de Oranjes met het Rijk, afgelopen december onthuld door onderzoeksprogramma Zembla, zijn de makers verder gaan zoeken naar meer koninklijke constructies. Het vervolg is vanavond te zien op NPO 2. Waarom zijn er speciale constructies voor de koning opgetuigd zodat hij tonnen subsidie voor een natuurgebied kan krijgen? En wat laat oud-staatssecretaris Halbe Zijlstra los over onderhandelingen met de koninklijke familie?


Terugblik: finale WK Darts 2014

RTL 7
RTL 7
20:29 uur

RTL 7 blikt vanavond terug op de finale van het WK Darts 2014 tussen Michael van Gerwen en Peter Wright. Het zou Van Gerwens eerste wereldtitel worden. Van Gerwen bereikte de finale, die op 1 januari 2014 werd gespeeld, na overwinningen op onder anderen Gary Anderson, Mark Webster en Adrian Lewis. Zijn Schotse tegenstander Wright versloeg Phil Taylor al in de tweede ronde en won in de halve finale van Simon Whitlock.


Beste Zangers special: Songfestival

NPO 1
NPO 1
20:30 uur

Geen Songfestival dit jaar. Het coronavirus heeft gezorgd voor een uitstel van een jaar. Op de avond van een van de halve finales is daarom een nieuwe Songfestival-special van Beste Zangers te zien. De deelnemende bekende zangers hebben allemaal een link met het liedjesfestijn. Zo won Lenny Kuhr in 1969 in Madrid met haar lied 'De Troubadour', deed Maribelle mee aan het Songfestival met 'Ik hou van jou' en René Froger performde het nummer 'Shine' samen met zijn collega's van de Toppers.


Docu: De weg naar de winst

NPO 1
NPO 1
21:30 uur

Hoe is het Nederland gelukt om 44 jaar na 'Ding-a-Dong' eindelijk weer het Eurovisie Songfestival te winnen in 2019? Cornald Maas dook voor de documentaire De weg naar de winst in de archieven en spreekt oud-deelnemers in deze documentaire over Nederland en het Songfestival. Nederland is nu zelfs een voorbeeld voor andere landen geworden, terwijl we eerder jarenlang de finale niet eens haalden. Een documentaire over de lange weg die ons land te gaan had voor het eindelijk weer tot de winnaar van 's werelds grootste liedjeswedstrijd werd gekroond.


Asian Provocateur: start seizoen 2

NPO 3
NPO 3
22:40 uur

In het tweede seizoen van Asian Provocateur reist de Britse stand-upcomedian Romesh Ranganathan met zijn moeder door Noord-Amerika. Daar zoekt hij uit hoe zijn leven eruit had gezien als zijn ouders niet naar Engeland, maar de VS waren geëmigreerd. De reis van Romesh en zijn moeder begint in Tampa, in Florida. Daar ontmoeten ze Pratheep, een neef van Romesh, die een Amerikaanse week gepland heeft.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Songfestival-special Beste Zangers, docu De weg naar de winst en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV