Historische onderzoeksfilm The Post donderdag op Videoland

Historische onderzoeksfilm The Post donderdag op Videoland
Met Tom Hanks en Meryl Streep in mooie rollen

Kijktip :

De Pentagon-Papers is één de minder bekende onderzoeksverhalen, die redelijk ondergesneeuwd geraakt is door het Watergate-onderzoek (prima verfilmd in All The President's Men) en de minder bekende Panama Papers (wat minder verfilmd in The Laundromat). De bijzondere Pentagon-Papers uitstekend verfilmd in de bijzondere onderzoeksfilm The Post, die vanaf donderdag te zien op Videoland.

Lees ook wat je deze maand nog meer op Videoland kunt streamen.

Het verhaal
In het begin van de jaren 70 komt de beroemde krant 'Washington Post' in het bezit van geheime documenten van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Deze documenten, beter bekend als de 'Pentagon-Papers', geven een beeld over de achtergrond op de gebeurtenissen tijdens de zware oorlog in Vietnam. Journalist Ben Bradlee en uitgever Kay Graham proberen vervolgens deze belangrijke documenten te analyseren.

Spielberg
The Post is de allereerste onderzoeksfilm van de hand van Steven Spielberg, met muziek van John Williams en cinematografie van Janusz Kamiński (Schindlers List, Saving Private Ryan). Tom Hanks en Meryl Streep spelen de interessante hoofdrollen, met Alison Brie en Bob Odenkirk in bijrollen.

De film The Post (2017) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is vanaf donderdag 4 juni te zien op Videoland.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Historische onderzoeksfilm The Post donderdag op Videoland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV