Champions League keert in augustus terug op SBS 6 met de finales

Champions League keert in augustus terug op SBS 6 met de finales
Toernooi verhuist van Veronica naar SBS 6

Sport :

Vanaf vrijdag 7 augustus is het grootste en belangrijkste clubtoernooi ter wereld weer terug: de Champions League. De UEFA heeft toch besloten het toernooi af te maken en een club te kronen tot de winnaar van de Cup met de Grote Oren. De wedstrijden zijn in Nederland te zien op SBS 6 in plaats van Veronica.

Geweldig toernooi
Marco Louwerens, Directeur Televisie bij Talpa, vertelt waarom de keuze op SBS 6 is gevallen: "Samen met een grote schare voetbalfans ben ik enorm blij dat we dit toernooi met de allerbeste clubs weer kunnen gaan programmeren. Zeker na de periode van de gedwongen stop, willen we zoveel mogelijk voetbalfans laten genieten van dit geweldige toernooi. Om die reden hebben we besloten de Champions League op onze grootste zender, SBS6, uit te zenden."

Programma
Er zijn al vier clubs door naar de kwartfinales, omdat zij de ook de returnwedstrijden al hebben gespeeld: Atalanta Bergamo, Atlético Madrid, Paris Saint-Germain en RB Leipzig. Het restprogramma ziet er als volgt uit:

 • 7 en 8 augustus: returnwedstrijden achtste finales
  • Juventus - Olympique Lyon
  • Manchester City - Real Madrid
  • Bayern München - Chelsea
  • Barcelona - Napoli
 • 12 tot en met 15 augustus: kwartfinales
 • 18 en 19 augustus: halve finales
 • 23 augustus: FINALE

Neutraal terrein
Alle clubs die nog in het toernooi zitten zullen afreizen naar Lissabon, waar ze het op neutraal terrein tegen elkaar opnemen. Nadat de returnwedstrijden in de achtste finales zijn afgewerkt, wordt de rest van het toernooi volgens een knock-outsysteem gespeeld. Dat betekent dat alle ontmoetingen in één wedstrijd beslist worden. Op 23 augustus zullen we zien wie zich in dit bijzondere jaar de winnaar van de Champions League mag noemen.

Vanaf vrijdag 7 augustus zullen de live wedstrijden en samenvattingen van de Champions League te zien zijn op SBS 6. Welke wedstrijden live worden uitgezonden en van welke wedstrijden alleen de samenvatting te zien zal zijn, is nog niet bekend. Zodra dit bekend is, lees je het op Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Champions League keert in augustus terug op SBS 6 met de finales of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV