Docuserie Geboeid: terug naar de plantage vanaf donderdag weer te zien op NPO 2

Docuserie Geboeid: terug naar de plantage vanaf donderdag weer te zien op NPO 2
Dwight van de Vijver gaat op zoek naar zijn roots

Kijktip :

Vanaf donderdag 16 juli is de vierdelige documentaireserie Geboeid: terug naar de plantage weer te zien op NPO 2. Deze serie werd in 2019 al eens uitgezonden, maar is nu des te actueler vanwege het opgeleefde racismedebat. Presentator Dwight van de Vijver gaat in Geboeid op zoek naar zijn roots.

Slavernij
Met deze documentaireserie hoopt Van de Vijver meer te weten te komen over zijn persoonlijke geschiedenis en zijn voorouders, in de hoop meer inzicht te krijgen in wie hij is. Het wordt een bij vlagen pijnlijke ontdekkingsreis door het slavernijverleden van Nederland, waarbij Van de Vijver er alles aan doet om zijn familiegeschiedenis en de rol van de slavernij daarin te reconstrueren.

Suriname
Van de Vijver reist af naar het land van zijn roots, Suriname. Hier wordt hij geholpen door de Surinaamse slavenregisters, die sinds kort openbaar zijn. In de registers vindt Van de Vijver zijn familie terug en gaandeweg ontdekt hij steeds meer over zijn voorouders. Zijn zoektocht brengt hem uiteindelijk zelfs naar de plantage waar ze als slaaf hebben geleefd.

De documentaireserie Geboeid: terug naar de plantage is vanaf donderdag 16 juli wekelijks om 23.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Geboeid: terug naar de plantage terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV