Woensdag in Op1: Ambassadeur Jan Versteeg over reisbeperkingen in Spanje

Woensdag in Op1: Ambassadeur Jan Versteeg over reisbeperkingen in Spanje
De gasten van 29 juli 2020

Kijktip :

Locale lockdowns, mondkapjes, code oranje, cijfers van coronabesmettingen... Het coronavirus is weer helemaal terug in het nieuws. Ook bij Op1 zijn het dus weer overwegend corona-gerelateerde onderwerpen, maar woensdag staan ook tech én het turnen in de spotlight. Dit zijn vanavond de gasten in Op1.

Tekst gaat door onder de video's.

DE GASTEN IN Op1 - WOENSDAG 28 JULI

  • De Nederlandse ambassadeur in Madrid Jan Versteeg praat vanavond bij Op1 over de nieuwe reisbeperkingen voor de vakantieganger in Spanje, en zijn indrukwekkende half jaar als ambassadeur in één van de meest getroffen landen door de coronacrisis.
  • Wetenschappers hebben een doorbraak bereikt in het onderzoek naar Alzheimer. Een simpele bloedtest kan in een vroeg stadium nauwkeurig voorspellen of iemand de slopende ziekte zal ontwikkelen. Dit opent de deuren voor een tijdige behandeling. Hoogleraar Neurologie Philip Scheltens praat erover bij Op1.
  • De topmannen van Google, Amazon, Facebook en Apple worden vandaag verhoord in het Amerikaanse Congres. Want is hun macht is veel te groot. Daarover praat techjournalist Wouter van Noort vanavond bij Op1.
  • Marieke van der Plas, directeur van turnbond KNGU, reageert bij Op1 op het besluit om per direct het topsportprogramma van de turnsters stop te zetten zolang er onderzoek gedaan wordt naar intimidatie en grensoverschrijdend gedrag binnen de sport. Dit na aanhoudende verhalen over misstanden binnen de turnsport. Oud-turnsters gaven aan fysiek en mentaal te zijn mishandeld.

Presentatie
Op1 wordt op woensdag 22 juli gepresenteerd door Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Ambassadeur Jan Versteeg over reisbeperkingen in Spanje of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier