Start: nieuw seizoen Maestro gemist? | Gids.tv

Start: nieuw seizoen Maestro gemist?
Serie

NPO 1
2023-12-03 20:23:00
Tip

Uitzending van Maestro gemist? Nu Boer zoekt vrouw weer van de buis verdwijnt, kun je op zondagavond weer genieten van een nieuw seizoen van Maestro. De nieuwe reeks start op zondag 3 december, een groep gloednieuwe bekende Nederlanders doet een poging om gekroond te worden tot beste dirigent.

Welke BN’ers doen mee?
In het nieuwe seizoen van Maestro zijn de volgende BN’ers de kandidaten: artiest en schrijver Pepijn Lanen, muzikant Frédérique Spigt, zanger Ammar Bozoglu, acteur Tjitske Reidinga, stand-up comedian Glodi Lugungu, presentator en acteur Chris Zegers en presentator en journalist Roos Moggré. De presentatie is traditiegetrouw in handen van Frits Sissing.

Nieuwe stukken en juryvoorzitter
De kandidaten dirigeren dit seizoen veel nieuwe populaire klassieke werken die nog niet eerder in het programma voorbijkwamen. Maar uiteraard worden ook oude vertrouwde stukken gespeeld, met als klapstuk het gevreesde finalewerk: De Vijfde van Beethoven. Dirigent en pianist Ed Spanjaard is de nieuwe juryvoorzitter van dit seizoen. Hij was jarenlang chef-dirigent van het Limburgs Symfonie Orkest en het Nieuw Ensemble en werkte samen met bekende componisten. Hij vormt samen met Dominic Seldis en Isabelle van Keulen de jury. Bekijk deze aflevering van Maestro hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Maestro

Maestro video's

Maestro TV-Nieuws