50 jaar Turks Fruit over de film gemist? Bekijk hier de hele uitzending

50 jaar Turks Fruit over de film gemist? Bekijk hier de hele uitzending

50 jaar Turks Fruit over de film gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond is het tweede en laatste deel van het programma 50 jaar Turks Fruit, waarin directbetrokkenen terugblikken op de film. Vorige week stond het boek centraal. Arnon Grunberg presenteert het programma. Monique van de VenOnder anderen Karina Wolkers, Paul Verhoeven, Gerard Soeteman en Monique van de Ven, maar ook andere schrijvers, acteurs, opiniemakers, regisseurs en wetenschappers, blikken terug op de film Turks fruit. SeksIn november 1969 verscheen de expliciete liefdesroman Turks Fruit van Jan Wolkers. Het boek vol seks en 'schuttingtaal' deed veel stof opwaaien, maar werd ook erkend als krachtig liefdesverhaal over kunst, liefde en dood. Best bezochtMet het boek bleek de seksuele revolutie definitief haar doorbraak te beleven in Nederland. De roman werd een bestseller en de film - die in 1973 in première ging - is nog altijd de best bezochte Nederlandse bioscoopfilm aller tijden. DWDD gemist? Turks Fruit bestaat 50 jaar Bekijk deze video » Persoonlijke herinneringen aan 50 jaar Turks Fruit in Koffietijd Bekijk deze video » Jeroen Pauw keek niet op van Turks fruit: "Ik heb alle seksboeken wel gelezen" Bekijk deze video »
Uitzending :
50 jaar Turks Fruit

Vanavond is het tweede en laatste deel van het programma 50 jaar Turks Fruit, waarin directbetrokkenen terugblikken op de film. Vorige week stond het boek centraal. Arnon Grunberg presenteert het programma.

Monique van de Ven
Onder anderen Karina Wolkers, Paul Verhoeven, Gerard Soeteman en Monique van de Ven, maar ook andere schrijvers, acteurs, opiniemakers, regisseurs en wetenschappers, blikken terug op de film Turks fruit.

Seks
In november 1969 verscheen de expliciete liefdesroman Turks Fruit van Jan Wolkers. Het boek vol seks en 'schuttingtaal' deed veel stof opwaaien, maar werd ook erkend als krachtig liefdesverhaal over kunst, liefde en dood.

Best bezocht
Met het boek bleek de seksuele revolutie definitief haar doorbraak te beleven in Nederland. De roman werd een bestseller en de film - die in 1973 in première ging - is nog altijd de best bezochte Nederlandse bioscoopfilm aller tijden.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op 50 jaar Turks Fruit of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV