Docu Parallel gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Parallel gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Parallel gemist? Bekijk hier de hele uitzending Kunstdocumentaire waarin choreografe Ruth Meyer terugkeert naar de oorsprong van haar verbeeldingskracht: haar onderduiktijd tijdens de Tweede Wereldoorlog. FantasieSamen met heel verschillende kunstenaars en choreografen creëert ze een dansmozaïek als ode aan de fantasie. De film laat zo het verband zien tussen het verleden en de invloed daarvan op het heden: hoe beleef je een oorlog als kind en hoe ga je later hiermee om? OndergedokenDe bron voor haar levensvisie ligt in de Tweede Wereldoorlog toen Ruth Meyer als klein meisje met haar Joodse familie was ondergedoken. Om te ontsnappen aan de realiteit gebruikte zij haar verbeelding. Overlevinsstrategie"Verbeelding als vlucht naar binnen", zegt ze nu. Pas op latere leeftijd kwam ze tot dit inzicht. Haar gehele carrière als danser, choreograaf en filmmaker bleek gebouwd op die overlevingsstrategie. Bekijk beelden van lichtfestival Glow 2019 in Eindhoven Bekijk deze video »
Uitzending :
Parallel

Kunstdocumentaire waarin choreografe Ruth Meyer terugkeert naar de oorsprong van haar verbeeldingskracht: haar onderduiktijd tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Fantasie
Samen met heel verschillende kunstenaars en choreografen creëert ze een dansmozaïek als ode aan de fantasie. De film laat zo het verband zien tussen het verleden en de invloed daarvan op het heden: hoe beleef je een oorlog als kind en hoe ga je later hiermee om?

Ondergedoken
De bron voor haar levensvisie ligt in de Tweede Wereldoorlog toen Ruth Meyer als klein meisje met haar Joodse familie was ondergedoken. Om te ontsnappen aan de realiteit gebruikte zij haar verbeelding.

Overlevinsstrategie
"Verbeelding als vlucht naar binnen", zegt ze nu. Pas op latere leeftijd kwam ze tot dit inzicht. Haar gehele carrière als danser, choreograaf en filmmaker bleek gebouwd op die overlevingsstrategie.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Parallel of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV