Het Uur van de Wolf: De Kift: water wieg me gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het Uur van de Wolf: De Kift: water wieg me gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het Uur van de Wolf: De Kift: water wieg me gemist? Bekijk hier de hele uitzending Hoe buig je droevige verhalen om tot troostrijke liedjes? In deze boatmovie vaart Ferry Heijne, frontman van de Zaanse band De Kift, uit. Hij verruilt het podium voor een drijvende studio. FanfarepunkAl ruim drie decennia bespeelt hij met De Kift de internationale podia met poëtische fanfarepunk vol tomeloze energie. Nu gaat hij in zijn eentje op zoek naar avontuur en inspiratie. VerhalenLangs de waterkant ontmoet Heijne mensen die hun verhaal met hem willen delen; een vader verloor zijn dochter, een oude veerman mijmert over vergankelijkheid en de Irakese dichter Rodaan Al Galidi reflecteert op vervreemding en ontheemd zijn. DoorzettingsvermogenIn hun verhalen klinken eenzaamheid, weemoed en doorzettingsvermogen door, vaste ingrediënten van De Kift-liedjes. Documentairemaker Sanne Rovers laat zien hoe Heijne deze verhalen verwerkt tot composities en hoe hij die instudeert met de bandleden om er ten slotte mee op te treden. DroefenisRovers maakt met 'Water Wieg Me' een muzikale ode aan de droefenis, een poëtische reis waar muziek, literatuur en het echte leven elkaar ontmoeten, inspireren en troosten. Kijk vrijdag om 20:30 uur 538's 17 Miljoen Mensen met Davina Michelle, Maan en Rolf Sanchez Bekijk deze video » Laatste DWDD gemist? Henny Vrienten zingt afscheidslied Tot Zover Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

Hoe buig je droevige verhalen om tot troostrijke liedjes? In deze boatmovie vaart Ferry Heijne, frontman van de Zaanse band De Kift, uit. Hij verruilt het podium voor een drijvende studio.

Fanfarepunk
Al ruim drie decennia bespeelt hij met De Kift de internationale podia met poëtische fanfarepunk vol tomeloze energie. Nu gaat hij in zijn eentje op zoek naar avontuur en inspiratie.

Verhalen
Langs de waterkant ontmoet Heijne mensen die hun verhaal met hem willen delen; een vader verloor zijn dochter, een oude veerman mijmert over vergankelijkheid en de Irakese dichter Rodaan Al Galidi reflecteert op vervreemding en ontheemd zijn.

Doorzettingsvermogen
In hun verhalen klinken eenzaamheid, weemoed en doorzettingsvermogen door, vaste ingrediënten van De Kift-liedjes. Documentairemaker Sanne Rovers laat zien hoe Heijne deze verhalen verwerkt tot composities en hoe hij die instudeert met de bandleden om er ten slotte mee op te treden.

Droefenis
Rovers maakt met 'Water Wieg Me' een muzikale ode aan de droefenis, een poëtische reis waar muziek, literatuur en het echte leven elkaar ontmoeten, inspireren en troosten.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Het Uur van de Wolf: De Kift: water wieg me of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV