Op1: Peter de Man had onderzoek naar ventilatiesystemen niet mogen doen

Op1: Peter de Man had onderzoek naar ventilatiesystemen niet mogen doen

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 op donderdag 6 augustus. Je kunt hier ook de hele Op1-uitzending van 11 augustus terugkijken.

Microbioloog Peter de Man deed een onderzoek naar ventilatiesystemen. Het virus dat in die systemen is aangetroffen was dood, maar het overtuigde Peter de Man wel: "Het is heel erg waarschijnlijk dat ventilatie een rol heeft gespeeld."

<em>Op1</em>: Peter de Man had onderzoek naar <em>ventilatiesystemen</em> niet mogen doen Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 op donderdag 6 augustus. Je kunt hier ook de hele Op1-uitzending van 11 augustus terugkijken. Microbioloog Peter de Man deed een onderzoek naar ventilatiesystemen. Het virus dat in die systemen is aangetroffen was dood, maar het overtuigde Peter de Man wel: "Het is heel erg waarschijnlijk dat ventilatie een rol heeft gespeeld." Hij ging met de aanwijzingen naar de GGD, maar het onderzoek was niet gewenst: "De casus werd doorgesproken. Ik merkte daarin veel terughoudendheid, het had eigenlijk niet onderzocht mogen worden. Er was geen opdracht toe gegeven." Niet communicerenDe GGD Rotterdam-Rijnmond heeft dinsdag aangegeven dat ventilatiesystemen geen rol hebben gespeeld. Er werd druk uitgeoefend op De Man: "Aanvankelijk werd mij verzocht niet in de pers te communiceren. Wij vonden dat de aanwijzingen terecht waren." Bekijk het hele gesprek met Peter de Man hierboven. Je kunt elke dag de beste fragmenten en de hele aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv. Waarom is coronavirus heftiger voor mensen met overgewicht? Bekijk leerzame video Bekijk deze video » TERUGKIJKEN: RIVM praat Kamerleden bij over het coronavirus (11 augustus) Bekijk deze video »
Talkshow :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

Hij ging met de aanwijzingen naar de GGD, maar het onderzoek was niet gewenst: "De casus werd doorgesproken. Ik merkte daarin veel terughoudendheid, het had eigenlijk niet onderzocht mogen worden. Er was geen opdracht toe gegeven."

Niet communiceren
De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft dinsdag aangegeven dat ventilatiesystemen geen rol hebben gespeeld. Er werd druk uitgeoefend op De Man: "Aanvankelijk werd mij verzocht niet in de pers te communiceren. Wij vonden dat de aanwijzingen terecht waren."

Bekijk het hele gesprek met Peter de Man hierboven. Je kunt elke dag de beste fragmenten en de hele aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV