#BOOS: dominee Anthonie Kort wil homo's verbannen, confrontatie loopt uit de hand

#BOOS: dominee Anthonie Kort wil homo's verbannen, confrontatie loopt uit de hand

In een nieuwe aflevering van #BOOS helpt presentator Tim Hofman Leon. Hij heeft aangifte gedaan tegen dominee Anthonie Kort uit Krimpen aan de IJssel. Deze stuurde namelijk een brief naar de gemeente, waarin hij opriep om homo's te verbannen. Hoog tijd voor een confrontatie.

Lees verder onder de video.

<em>#BOOS</em>: <em>dominee Anthonie Kort</em> wil homo's verbannen, confrontatie loopt uit de hand In een nieuwe aflevering van #BOOS helpt presentator Tim Hofman Leon. Hij heeft aangifte gedaan tegen dominee Anthonie Kort uit Krimpen aan de IJssel. Deze stuurde namelijk een brief naar de gemeente, waarin hij opriep om homo's te verbannen. Hoog tijd voor een confrontatie. Lees verder onder de video. HaatzaaiendVolgens Leon zijn de uitspraken niet alleen kwetsen, maar ook haatzaaiend en discriminerend. Het Openbaar Ministerie doet echter niets met de aangifte; ze erkennen dat de uitspraken beledigend zijn, maar deze dominee mag het gewoon zeggen volgens Artikel 6 in onze Grondwet. Juist, daarin staat de vrijheid van godsdienst. Uiteindelijk loopt het uit de hand en worden er de nodige dreigementen geuit. Bekijk de hele aflevering van #BOOS hierboven. Bekijk ook De TV Kantine gemist? Tim Hofman probeert boze mensen nog bozer te maken Bekijk deze video » Tim Hofman clasht met Marcel van Roosmalen in Media Inside: ‘Lul niet zo stom!’ Bekijk deze video »
TV :
#BOOS: dominee Anthonie Kort wil homo's verbannen, confrontatie loopt uit de hand

Haatzaaiend
Volgens Leon zijn de uitspraken niet alleen kwetsen, maar ook haatzaaiend en discriminerend. Het Openbaar Ministerie doet echter niets met de aangifte; ze erkennen dat de uitspraken beledigend zijn, maar deze dominee mag het gewoon zeggen volgens Artikel 6 in onze Grondwet. Juist, daarin staat de vrijheid van godsdienst. Uiteindelijk loopt het uit de hand en worden er de nodige dreigementen geuit.

Bekijk de hele aflevering van #BOOS hierboven.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op #BOOS: dominee Anthonie Kort wil homo's verbannen, confrontatie loopt uit de hand of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV