Tussen Kunst en Kitsch gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Tussen Kunst en Kitsch gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Tussen Kunst en Kitsch: eeuwenoude schotel

Tussen Kunst en Kitsch gemist? Bekijk hier de hele uitzending Deze week komt Tussen Kunst en Kitsch vanuit verschillende musea. Daar komen onder andere een een fraai werk van 'tekenend verteller' Rien Poortvliet en een 'famille verte'-schotel voorbij. BriefjeExpert Willem de Winter taxeert een schilderij. De meneer die het meebrengt kocht het toen hij een tekening uit een boek van Rien Poortvliet wilde kopen, maar die illustraties waren niet te koop. De man kreeg wel de keuze tussen een schilderij en een aquarel, kon niet kiezen en kocht ze allebei. KlusjesDe porseleinen schotel van het type 'famille verte' is een erfstuk en al honderden jaren oud. De vader van de huidige eigenaar keek als jongen van twaalf vaak in de etalage van een antiquair. Hij werd naar binnen gevraagd en mocht er klusjes doen, zoals het poetsen van oude zwaarden. Er ontstond een vriendschap met de antiquair. Toen die overleed, kreeg vader deze schotel. Tussen Kunst En Kitsch Extra: Zilveren kroonluchter uit kostbaar poppenhuis Bekijk deze video » Tussen Kunst En Kitsch Extra: erotisch stuk voor in je mancave? (video) Bekijk deze video » Klapstuk in Tussen Kunst En Kitsch: een echte Adriaan De Lelie (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Deze week komt Tussen Kunst en Kitsch vanuit verschillende musea. Daar komen onder andere een een fraai werk van 'tekenend verteller' Rien Poortvliet en een 'famille verte'-schotel voorbij.

Briefje
Expert Willem de Winter taxeert een schilderij. De meneer die het meebrengt kocht het toen hij een tekening uit een boek van Rien Poortvliet wilde kopen, maar die illustraties waren niet te koop. De man kreeg wel de keuze tussen een schilderij en een aquarel, kon niet kiezen en kocht ze allebei.

Klusjes
De porseleinen schotel van het type 'famille verte' is een erfstuk en al honderden jaren oud. De vader van de huidige eigenaar keek als jongen van twaalf vaak in de etalage van een antiquair. Hij werd naar binnen gevraagd en mocht er klusjes doen, zoals het poetsen van oude zwaarden. Er ontstond een vriendschap met de antiquair. Toen die overleed, kreeg vader deze schotel.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Tussen kunst en kitsch

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Tussen Kunst en Kitsch gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV