Het Uur van de Wolf: Tamar - De waarheden van Renate Rubinstein gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het Uur van de Wolf: Tamar - De waarheden van Renate Rubinstein gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Docu: Tamar - De waarheden van Renate Rubinstein

Het Uur van de Wolf: Tamar - De waarheden van Renate Rubinstein gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond en morgenavond is het documentaire-tweeluik Tamar - De waarheden van Renate Rubinstein na tienen te zien op NPO 2. Regisseur David de Jongh verkent hierin het waarachtige beeld van één van Nederlands belangrijke opiniemaaksters van na de Tweede Wereldoorlog. Ruim dertig jaar na haar dood is het oordeel soms spijkerhard. "Narcistische gek"De kwalificaties die Renate Rubinstein (1929-1990) om de oren krijgt zijn niet mals: “Een narcistische gek, een nare onaangename vrouw, alleen geïnteresseerd in zichzelf, onhebbelijk en onfatsoenlijk." Er is echter ook volop compassie voor de vrouw die zich na de moord op haar vader in Auschwitz niet meer kon bevrijden van haar angsten. Zo worstelde Rubinstein haar hele leven in haar relaties met mannen en had ze een panische angst voor eenzaamheid - een gevolg van haar oorlogservaringen. Simon CarmiggeltZe zoekt haar uitweg in liefdesrelaties, waaronder een geheime, buitenechtelijke verhouding met Simon Carmiggelt. Haar reflectie daarop wordt in 1990 openbaar in het boek Mijn beter ik. Tijdens haar jeugd is ze lastig, later werd ze erom bewonderd door onder anderen Propria Cures-redacteuren, van wie Aad Nuis er een is. Met hem trouwt ze. Vrij Nederland vraagt haar als columnist. Wekelijks verschijnen haar stukken onder het pseudoniem Tamar. Bekijk ook Op1 gemist? Renate Rubinstein verzette zich tegen het feminisme: "Vrouwekul" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Vanavond en morgenavond is het documentaire-tweeluik Tamar - De waarheden van Renate Rubinstein na tienen te zien op NPO 2. Regisseur David de Jongh verkent hierin het waarachtige beeld van één van Nederlands belangrijke opiniemaaksters van na de Tweede Wereldoorlog. Ruim dertig jaar na haar dood is het oordeel soms spijkerhard.

"Narcistische gek"
De kwalificaties die Renate Rubinstein (1929-1990) om de oren krijgt zijn niet mals: “Een narcistische gek, een nare onaangename vrouw, alleen geïnteresseerd in zichzelf, onhebbelijk en onfatsoenlijk." Er is echter ook volop compassie voor de vrouw die zich na de moord op haar vader in Auschwitz niet meer kon bevrijden van haar angsten. Zo worstelde Rubinstein haar hele leven in haar relaties met mannen en had ze een panische angst voor eenzaamheid - een gevolg van haar oorlogservaringen.

Simon Carmiggelt
Ze zoekt haar uitweg in liefdesrelaties, waaronder een geheime, buitenechtelijke verhouding met Simon Carmiggelt. Haar reflectie daarop wordt in 1990 openbaar in het boek Mijn beter ik. Tijdens haar jeugd is ze lastig, later werd ze erom bewonderd door onder anderen Propria Cures-redacteuren, van wie Aad Nuis er een is. Met hem trouwt ze. Vrij Nederland vraagt haar als columnist. Wekelijks verschijnen haar stukken onder het pseudoniem Tamar.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Het Uur van de Wolf: Tamar - De waarheden van Renate Rubinstein gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV