Het Uur van de Wolf: Van Norma Jeane tot Marilyn Monroe gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het Uur van de Wolf: Van Norma Jeane tot Marilyn Monroe gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het Uur van de Wolf: Van Norma Jeane tot Marilyn Monroe gemist? Bekijk hier de hele uitzending Op het eerste gezicht weten we alles van haar: Marilyn Monroe, hét sekssymbool van de twintigste eeuw en nog altijd een icoon. Maar alles wat we weten van Marilyn is ons verteld, door een studio, door een man, vanuit the male gaze. De documentaire Van Norma Jeane tot Marilyn Monroe schetst een ander beeld van de Hollywoodlegende. PleeggezinnenMarilyn Monroe wordt geboren als Norma Jeane Baker, in Los Angeles in 1926. Haar moeder kan niet voor haar zorgen en haar vader wil niks van haar weten. Ze groeit op in verschillende pleeggezinnen. Op vroege leeftijd ontdekt ze dat er meer geld te verdienen valt met haar lichaam dan met werken in een fabriek, en ze begint een carrière als pin-up model. Toch heeft ze grotere ambities: acteren in Hollywood. KlassiekersDoor haar werk als model wordt ze opgemerkt door filmstudio 20th Century Fox waar ze een contract krijgt en langzaam transformeert in Marilyn Monroe: andere haarkleur, andere naam en enkel rollen waarvoor ze puur vanwege haar uiterlijk wordt gecast. Ze speelt in klassiekers als All About Eve, Niagara en Gentlemen Prefer Blondes, maar wordt telkens gecast als 'het domme blondje'. Toch spendeert Norma Jeane al haar vrije tijd aan het verbeteren van haar acteerwerk. Bekijk ook Op1: had John F. Kennedy iets te maken met de dood van Marilyn Monroe? Bekijk deze video » Ana de Armas over Netflix-film Blonde: "Intieme kijk op Marilyn Monroe's leven" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Op het eerste gezicht weten we alles van haar: Marilyn Monroe, hét sekssymbool van de twintigste eeuw en nog altijd een icoon. Maar alles wat we weten van Marilyn is ons verteld, door een studio, door een man, vanuit the male gaze. De documentaire Van Norma Jeane tot Marilyn Monroe schetst een ander beeld van de Hollywoodlegende.

Pleeggezinnen
Marilyn Monroe wordt geboren als Norma Jeane Baker, in Los Angeles in 1926. Haar moeder kan niet voor haar zorgen en haar vader wil niks van haar weten. Ze groeit op in verschillende pleeggezinnen. Op vroege leeftijd ontdekt ze dat er meer geld te verdienen valt met haar lichaam dan met werken in een fabriek, en ze begint een carrière als pin-up model. Toch heeft ze grotere ambities: acteren in Hollywood.

Klassiekers
Door haar werk als model wordt ze opgemerkt door filmstudio 20th Century Fox waar ze een contract krijgt en langzaam transformeert in Marilyn Monroe: andere haarkleur, andere naam en enkel rollen waarvoor ze puur vanwege haar uiterlijk wordt gecast. Ze speelt in klassiekers als All About Eve, Niagara en Gentlemen Prefer Blondes, maar wordt telkens gecast als 'het domme blondje'. Toch spendeert Norma Jeane al haar vrije tijd aan het verbeteren van haar acteerwerk.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV