Indrukwekkend: krachtige toespraak van 17-jarige Loewana op de Dam

Indrukwekkend: krachtige toespraak van 17-jarige Loewana op de Dam

Donderdag 4 mei 2023 om 21:40

Tijdens de Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam, kreeg het publiek een krachtige toespraak te horen van de 17-jarige Loewana. De Enschedese Loewana is van Sinti-afkomst van haar vaders kant, en vertelt over wat ze leerde over de Sinti-gemeenschap tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Vervolging
“Ik wist niet... dat mijn familie een bruine driehoek moest dragen, in plaats van een ster. Ik wist niet...’ Loewana vertelde hoe ze van haar opa de verhalen uit de oorlog hoorde, die niet in de geschiedenisboeken staan. De Sinti werden net zoals de Joden vervolgd tijdens de oorlog, hun vervolging werd veel minder onderzocht dan die van de Joden. Een krachtig en knap moment tijdens de Dodenherdenking, vonden veel toekijkers.

Bekijk hieronder de beelden van de toespraak van Loewana.

Indrukwekkend: krachtige toespraak van 17-jarige <em>Loewana</em> op de Dam Tijdens de Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam, kreeg het publiek een krachtige toespraak te horen van de 17-jarige Loewana. De Enschedese Loewana is van Sinti-afkomst van haar vaders kant, en vertelt over wat ze leerde over de Sinti-gemeenschap tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vervolging“Ik wist niet... dat mijn familie een bruine driehoek moest dragen, in plaats van een ster. Ik wist niet...’ Loewana vertelde hoe ze van haar opa de verhalen uit de oorlog hoorde, die niet in de geschiedenisboeken staan. De Sinti werden net zoals de Joden vervolgd tijdens de oorlog, hun vervolging werd veel minder onderzocht dan die van de Joden. Een krachtig en knap moment tijdens de Dodenherdenking, vonden veel toekijkers. Bekijk hieronder de beelden van de toespraak van Loewana. Bekijk ook Kijk LIVE naar Dodenherdenking 2023 op Dam in Amsterdam (donderdag 4 mei) Bekijk deze video » Rutte en Van der Plas niet met elkaar eens over bezoek Zelensky: 'Heel ongepast!' Bekijk deze video » Donny Roelvink en Jay-Jay Boske doen loodzware Murph-training voor dodenherdenking Bekijk deze video » Zien: Zelensky houdt speech in het World Forum op Dodenherdenking Bekijk deze video »
Nieuws :

Actuele video's

Meer actuele video's