Hij maakte de Obama verkiezingsposter,Shepard Fairey, opent expositie in Amsterdam

Hij maakte de Obama verkiezingsposter,Shepard Fairey, opent expositie in Amsterdam

Dinsdag 15 augustus 2023 om 21:57

Hij maakte een van de meest iconische beelden in de geschiedenis. De Amerikaanse straatkunstenaar, Shepard Fairy, heeft nu een expositie in Amsterdam. De straatkunstenaar brengt de kunst van de muren naar binnen.

Obama
De hope poster van Barack Obama is een afbeelding die iedereen wel kent. Straatkunst als een manier om verandering aan te tonen. Daarvoor had Obama hem ingeschakeld. De verkiezingsposters ging de geschiedenis in, en gaf de kunst van Fairey een megapubliek.

Amsterdam
Fairy heeft nu een solotentoonstelling in Straat Museum. Zijn werk is idealistisch en draait vooral om politiek en activisme. Fairey maakt kunst voor alle lagen van de samenleving. Daarom houdt hij van de straatkunst. Iedereen kan het zien, zonder veel geld uit te hoeven geven.

Printed Matters: Raise the Level van Shepard Fairey: van 13 augustus tot en met 1 oktober in het Straat Museum, NDMS-plein 1. Bekijk het interview hieronder.

Hij maakte de Obama verkiezingsposter,<em>Shepard Fairey</em>, opent expositie in Amsterdam Hij maakte een van de meest iconische beelden in de geschiedenis. De Amerikaanse straatkunstenaar, Shepard Fairy, heeft nu een expositie in Amsterdam. De straatkunstenaar brengt de kunst van de muren naar binnen. ObamaDe hope poster van Barack Obama is een afbeelding die iedereen wel kent. Straatkunst als een manier om verandering aan te tonen. Daarvoor had Obama hem ingeschakeld. De verkiezingsposters ging de geschiedenis in, en gaf de kunst van Fairey een megapubliek. AmsterdamFairy heeft nu een solotentoonstelling in Straat Museum. Zijn werk is idealistisch en draait vooral om politiek en activisme. Fairey maakt kunst voor alle lagen van de samenleving. Daarom houdt hij van de straatkunst. Iedereen kan het zien, zonder veel geld uit te hoeven geven. Printed Matters: Raise the Level van Shepard Fairey: van 13 augustus tot en met 1 oktober in het Straat Museum, NDMS-plein 1. Bekijk het interview hieronder. Bekijk ook Shownieuws: kunstenaar Niclas Castello wint Duitse cultuurprijs Bekijk deze video » Cathelijne Broers hekelt klimaatactivisten die kunst vernielen: 'Helemaal geen begrip voor' Bekijk deze video » Tussen Kunst en Kitsch: kringloopvondst van 1 euro heeft blijkt enorme waarde te hebben Bekijk deze video » Nikkie Plessen over looks Madonna: "Je moet Madonna zien als kunst" (video) Bekijk deze video » Bekijk de trailer voor 100 Years of Warner Bros, vanaf 25 mei op HBO MAX Bekijk deze video » Video: DierenPark Amersfoort viert 75-jarig jubileum met pissende ijsbeer in binnenstad Bekijk deze video » Bekijk de trailer van Maestro, vanaf 20 december op Netflix Bekijk deze video »
Entertainment :

Actuele video's

Meer actuele video's