Zien: koning Willem-Alexander stelt zich kwetsbaar op na vondst NSDAP-lidmaatschap prins Bernhard

Zien: koning Willem-Alexander stelt zich kwetsbaar op na vondst NSDAP-lidmaatschap prins Bernhard

Donderdag 5 oktober 2023 om 19:54

Koning Willem-Alexander vindt het belangrijk dat 'we het verleden onder ogen' zien. Daarom vertelde hij donderdag over het naziverleden van zijn opa, prins Bernhard, en wat dit voor hem persoonlijk betekent. Dat hij nu de archieven opengooit geeft aan dat hij graag transparant wil zijn.

Tekst gaat verder onder de video.

Zien: koning <em>Willem-Alexander</em> stelt zich <em>kwetsbaar</em> op na vondst <em>NSDAP-lidmaatschap</em> prins Bernhard Koning Willem-Alexander vindt het belangrijk dat 'we het verleden onder ogen' zien. Daarom vertelde hij donderdag over het naziverleden van zijn opa, prins Bernhard, en wat dit voor hem persoonlijk betekent. Dat hij nu de archieven opengooit geeft aan dat hij graag transparant wil zijn. Tekst gaat verder onder de video. Reactie Willem-Alexander"Ik kan me goed voorstellen dat het nieuws een grote impact heeft en veel emoties oproept, met name bij de Joodse gemeenschap," verklaarde koning Willem-Alexander voorafgaand aan de uitreiking van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst in het Koninklijk Paleis op de Dam. Bekijk het fragment van RTL Boulevard hierboven. Je kan alle uitzendingen en fragmenten van RTL Boulevard terugkijken bij Gids.tv.
TV :
Zien: koning Willem-Alexander stelt zich kwetsbaar op na vondst NSDAP-lidmaatschap prins Bernhard

Reactie Willem-Alexander
"Ik kan me goed voorstellen dat het nieuws een grote impact heeft en veel emoties oproept, met name bij de Joodse gemeenschap," verklaarde koning Willem-Alexander voorafgaand aan de uitreiking van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst in het Koninklijk Paleis op de Dam.

Bekijk het fragment van RTL Boulevard hierboven. Je kan alle uitzendingen en fragmenten van RTL Boulevard terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's