Verkiezingsconference Freek de Jonge zaterdag 13 maart te zien op NPO 2

Verkiezingsconference Freek de Jonge zaterdag 13 maart te zien op NPO 2
Commentaar op de staat van het land

Kijktip :

Zaterdagavond (13 maart), vier dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen, is Freek de Jonge op NPO 2 te zien met zijn zesde verkiezingsconference: 'De Loterij'. Hierin geeft hij cabaretesk commentaar op de staat van Nederland anno 2021.

Verkiezingsconference Freek de Jonge gemist? Kijk de hele voorstelling terug via Gids.tv.

Uitgesproken
Dat Freek de Jonge een uitgesproken politieke mening heeft, is al sinds de jaren zeventig bekend. Toen maakte hij samen met Neerlands Hoop furore met 'Bloed aan de paal', waarmee hij zich uitsprak tegen het gewelddadige junta-regime in Argentinië voor het WK Voetbal van 1978. Twee jaar geleden kwam De Jonge nog in opstand tegen Forum voor Democratie bij het Boekenbal.

Eén toeschouwer
De verkiezingsconference 'De Loterij' kwam op een bijzondere manier tot stand. Half januari begon De Jonge aan een serie een-op-een-voorstellingen, die uiteindelijk hebben geleid tot deze conference. Een-op-een wil zeggen dat hij, de huidige voorschriften respecterend, vóór 21.00 uur voor één toeschouwer zijn teksten heeft uitgeprobeerd.

De verkiezingsconference 'De Loterij' van Freek de Jonge is op zaterdag 13 maart om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna 'De Loterij' van Freek de Jonge terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Verkiezingsconference Freek de Jonge zaterdag 13 maart te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier