Legendarische sf-klassieker The Matrix donderdag te zien op Veronica

Legendarische sf-klassieker The Matrix donderdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Donderdagavond haalt Veronica weer eens een legendarische science fictionklassieker van stal: The Matrix. Deze productie is zonder twijfel één van de populairste sf-films van de afgelopen 25 jaar en is nog altijd even opwindend als ten tijde van de release in 1999. Je kunt The Matrix streamen via onder meer Netflix en Prime Video.

Het verhaal
Computerhacker Neo kampt al jaren met het gevoel dat er iets niet klopt in het leven. Hij wordt benaderd door Morpheus, die hem confronteert met de werkelijkheid: de wereld is totaal verwaarloosd en wordt gedomineerd door kunstmatige intelligentie. De wereld zoals iedereen die kent is een computergesimuleerde werkelijkheid, waaraan de mensen zijn gekoppeld om ze levend onder controle te houden. Morpheus denkt dat Neo uitverkoren is om de strijd aan te binden met de onderdrukkers.

Bron: Warner Bros.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Als je The Matrix voor de eerste keer ziet, zul je wellicht denken: waar gáát dit in hemelsnaam over? Toegegeven, het verhaal is behoorlijk complex en je moet goed opletten wat er allemaal gebeurt in dit unieke universum. Maar als je er eenmaal in zit, dan zit je er ook goed in. De gebroeders (inmiddels gezusters) Wachowski gebruikten in The Matrix allerlei baanbrekende technieken in Hollywood, zoals de Aziatische wire fu-techniek en super slow motion. Het zorgt voor een spektakel van de bovenste plank.

Cast
Naast Keanu Reeves (John Wick) en Laurence Fishburne (Passengers) zijn ook Carrie-Anne Moss (Memento) en Hugo Weaving (Hacksaw Ridge) te zien in The Matrix. Deze film is geregisseerd door de Wachowski's (Cloud Atlas).

The Matrix (1999) wordt beoordeeld met een 8,7 op IMDb en is op donderdag 23 december om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, science fiction. Speelduur: 136 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Legendarische sf-klassieker The Matrix donderdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV