Muziekregistratie Simple Minds - Acoustic in Concert zaterdag te zien op NPO 3

Muziekregistratie Simple Minds - Acoustic in Concert zaterdag te zien op NPO 3
Schotse band steekt hits in nieuw jasje

Kijktip :

Zaterdagavond (17 juli) zendt NPO 3 een akoestisch concert van de Schotse new waveband Simple Minds uit, dat werd opgenomen in 2017. De muzikanten steken hun wereldberoemde hits in een nieuw jasje.

Simple Minds - Acoustic in Concert gemist? Kijk de hele muziekspecial terug via Gids.tv.

Wereldfaam
De Simple Minds begonnen eind jaren zeventig met enkele obscure post-punkalbums, maar de hits begonnen al snel te komen. In 1982 braken ze door in Engeland met 'Promised You a Miracle', dat ook in Nederland een hitje was. In 1985 bereikten ze echter wereldfaam met de single 'Don't You (Forget About Me)', afkomstig uit de beroemde film The Breakfast Club.

Live Aid
In hetzelfde jaar verscheen de plaat Once Upon a Time, met onder meer 'Alive and Kicking', 'Sanctify Yourself' en 'All the Things She Said', en stonden de rockers uit Glasgow op Live Aid. Die tijd ligt in 2017 ver achter ons: de mannen betreden het podium van The Hackney Empire in Londen voor een intiem concert, waarin de synthesizers worden vervangen door akoestische gitaren.

Simple Minds - Acoustic in Concert is op zaterdag 17 juli om 23.05 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je Simple Minds - Acoustic in Concert terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Muziekregistratie Simple Minds - Acoustic in Concert zaterdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier