Recensie: In The Last Mercenary met Jean-Claude Van Damme slaat Franse humor volledig dood

Recensie: In The Last Mercenary met Jean-Claude Van Damme slaat Franse humor volledig dood
Nieuwe actiekomedie op Netflix met knipoog naar Bloodsport

Film :

Vanaf 30 juli staat de film The Last Mercenary op Netflix. De 60-jarige Jean-Claude Van Damme alias "Muscles from Brussels" kennen we uit 80's en 90's actie- en vechtfilms als Bloodsport en Timecop. Gaan we wederom een spagaat maken in de keuken om onze vijanden te slim af te zijn? Lees hier de filmrecensie van The Last Mercenary.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

The daddy of all secret agents
Een voormalige mysterieuze geheim agent moet terugkeren naar Frankrijk wanneer zijn zoon wordt beschuldigd van wapen- en drugshandel. De zoon is echter tegen wil en dank betrokken geraakt bij een grote maffia-operatie, waardoor de geheim agent zijn onschuld moet zien te bewijzen.

De cast van 'The Last Mercenary'

Beoordeling van Gids.tv: ★★
De glorietijd van het stardom van Jean-Claude Van Damme ligt alweer bijna dertig jaar achter ons. Meestal zien we bij Van Damme een mix van actie en foute komedie, waarbij een potje snoeihard knokken zijn uithangbord was. Dat is iets wat hij ook 30 jaar later nog goed kan. Aan zelfspot geen gebrek in deze film, want zelfs zijn beroemde dansje uit Kickboxer komt weer uit de kast. En dat is zeker leuk voor de echte fans. De flauwe humor en een cast die allemaal net iets leuker willen zijn dan de hoofdrolspeler gooien echter roet in het eten voor deze film. The Last Mercenary is een actiekomedie met een typische Franse slag, wat zeker niet bij iedereen in de smaak zal vallen. Twee sterren.

Cast
Naast Jean-Claude Van Damme (Nowhere to Run) zijn ook Eric Judor (Wrong) en Miou-Miou (Landes). Deze productie is geregisseerd door David Charhon (Cyprien).

Vanaf 30 juli 2021 is de film The Last Mercenary te streamen op Netflix. Genre: Actie, Komedie. Tijdsduur: 110 minuten. IMDb-score: 5,9.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV