Serierecensie: Invasion biedt wereldwijde chaos met buitenaards leven in de mist

Serierecensie: Invasion biedt wereldwijde chaos met buitenaards leven in de mist
Met Sam Neill en Golshifteh Farahani

Film :

Sinds 22 oktober staan de eerste drie afleveringen van de serie Invasion op Apple+. Of Jurassic Park-acteur Sam Neill nou tussen de dino's, de gangsters in Peaky Blinders of de buitenaardse wezens staat, alles staat hem goed. Lees hier de serierecensie van Invasion.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Hold on to your humanity"
De aarde wordt bezocht door een gevaarlijke buitenaardse soort, die het voortbestaan van de mensheid bedreigt. Gebeurtenissen ontvouwen zich in real time door de ogen van vijf gewone mensen op verschillende plekken in de wereld. Zij worstelen met de grote chaos om hen heen, die ze proberen te begrijpen.

Acteur Sam Neill in de sciencefictionserie 'Invasion'

Deze beoordeling gaat over de eerste drie afleveringen van Invasion.

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Het thema buitenaards leven blijft tot de verbeelding spreken in Hollywood, want na vele series én films is Invasion (een weinig originele titel) het nieuwe paradepaardje van Apple TV+. Maar is het ook de moeite waard? Alles blijft vrij kalm in de eerste afleveringen en de buitenaardse dreiging blijft in nevelen gehuld. Thema's als vreemdgaan, verloren liefde in de ruimte, racisme en pesten in een wereld die langzaam maar zeker in chaos belandt passeren de revue. De vele locaties zijn imponerend, want we gaan van de broeierige woestijn in Jemen naar Oklahoma in de Verenigde Staten of Tokio, Japan. Hoewel je nieuwsgierig blijft naar het vervolg van de serie, mist die op dit moment nog snelheid, originaliteit en spanning. Komt dat nog? Tweeënhalve ster.

Cast
Naast Sam Neill (Jurassic World: Dominion) en Golshifteh Farahani (Extraction) is ook Firas Nassar (Fauda) in deze serie te zien. Deze productie is geregisseerd door Simon Kinberg (X-Men: Dark Phoenix).

Vanaf 22 oktober 2021 zijn de eerste drie afleveringen van Invasion te zien op Apple TV+. Deze serie bestaat uit 10 afleveringen van ongeveer 55 minuten. Elke vrijdag zal er een nieuwe aflevering beschikbaar komen. Genre: Drama, Sciencefiction, Fantasie. IMDb-score: 5,8.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV