Recensie: Kimi is dertien in een dozijn thriller met fantastische hoofdrol

Recensie: Kimi is dertien in een dozijn thriller met fantastische hoofdrol
Zoë Kravitz zet zichzelf neer

Film :

Vanaf 8 maart staat de film Kimi op HBO Max. De nieuwe streamingdienst start goed met een hups nieuwe films en series, waaronder de nieuwe van Steven Sodenbergh. Lees hier de recensie van Kimi.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Pleinvrees
Een vrouwelijke IT'er lijdt aan pleinvrees en houdt zich voortdurend op in haar appartement. Gedurende een routineklus stuit ze op bewijsmateriaal van een gewelddadige misdaad, waarvan ze melding maakt bij haar leidinggevende. Die heeft daar echter geen oren naar.

Bron: HBO Max

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 78% | IMDb ★ 6,3

Een nieuwe Sodenbergh film: dat gebeurd tegenwoordig wel vaker. Vaak betreft het dan een dertien in een dozijn film die thrillerelementen bevat en uiteindelijk ook nog spannend is. Zo ook deze film. Wat deze film net een tikkeltje extra aantrekkelijk maakt is de rol van hoofdrolspeelster Zoë Kravitz, die een geweldige rol wegzet als een lichtelijk autistische vrouw met pleinvrees. Je voelt elke emotie in haar lijf mee met haar personage. Sodenbergh zet het allemaal prima weg met prachtige cinematografische keuzes. Een film die draait om de geweldige hoofdrol en verder weinig nieuws brengt: 3,5 ster.

Cast
Naast Zoë Kravitz (The Batman) spelen ook Jaime Camil (Coco), Byron Bowers (Honey Boy) en Devin Ratray (Home Sweet Home Alone) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Steven Soderbergh (Logan Lucky).

Vanaf 8 maart 2022 is Kimi te kijken op HBO Max. Genre: Thriller. Tijdsduur: 89 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV