Recensie: Sonic the Hedgehog 2 is herhaling van zetten in mooie verpakking

Recensie: Sonic the Hedgehog 2 is herhaling van zetten in mooie verpakking
Jim Carrey is terug als Dr. Robotnik

Film :

Vanaf donderdag 31 maart draait de nieuwe film Sonic the Hedgehog 2 in de Nederlandse bioscopen. Tails en Knuckels zijn nieuw in de familie van SEGA, maar uiteindelijk voelt deze film toch aan een herhaling van zetten. Lees hier de filmrecensie van Sonic the Hedgehog 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Knuckles
Dr. Robotnik (Jim Carrey) moet zien te ontsnappen van de grote paddenstoelenplaneet waar Sonic hem naartoe stuurde met de hulp van zijn nieuwe partner, Knuckles de mierenegel. Sonic moet samenwerken met zijn nieuwe vriend Miles "Tails" Prower om het duistere en kwaadaardige duo te stoppen.

Idris Elba als Knuckles, Bron: Paramount Pictures

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ n.n.b.

Het is duidelijk dat SEGA hun sequel er even uit wilde persen voor Nintendo komt met hun knaller in het landschap van animatie-gameverfilmingen; Super Mario Bros. De film voelt over het algemeen wat gehaast, verhaallijnen komen niet goed tot hun recht en vooral op het eind schiet het nogal uit de bocht. In de eerste anderhalf uur zitten best wat slimme dingen en op gebied van animatie is er weinig op te merken aan deze film (wie had dat gedacht, na het debacle van drie jaar geleden). Uiteraard gaan de complimenten weer naar Jim Carrey, die shinet in de rol van dokter Robotnik. Uiteindelijk duurt deze film een half uurtje te lang en voelt het slot als een reclamestunt voor de derde film, die er ook weer aankomt. 2,5 ster.

Cast
Naast Ben Schwartz (The Interview) en James Marsden (The Notebook) spelen ook Idris Elba (The Suicide Squad), Jim Carrey (The Mask) en Colleen O'Shaughnessey (Cars) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Jeff Fowler (Sonic).

Vanaf 31 maart 2022 is Sonic the Hedgehog 2 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Animatie, Komedie. Tijdsduur: 122 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV