Wielrennen: Giro d'Italia 2022 live op tv en online

Wielrennen: Giro d'Italia 2022 live op tv en online
Inclusief etappeschema en favorieten

Sport :

Van vrijdag 6 tot en met zondag 29 mei is het weer tijd voor de eerste grote ronde van het wielerseizoen: de Giro d'Italia. Door het Italiaanse land wordt gefietst om de roze trui: wie mag deze dit jaar in Verona definitief mee naar huis nemen? De koers is volledig te zien via Eurosport en online via discovery+. Op Canvas wordt dagelijks een uitgebreide samenvatting uitgezonden.

Bekijk hier op welk kanaal Eurosport 1 bij jouw tv-aanbieder te zien is.

Boedapest
De start van de koers is dit jaar vanuit de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De renners blijven in Hongarije voor drie etappes, waaronder een tijdrit. Daarna verplaatst het peleton zich naar Sicilië en na vijf etappes ook naar het Italiaanse vasteland. De finale van de koers is in de stad Verona.

Etappeschema: Giro d'Italia 2022

Op Gids.tv verschijnt dagelijks een voorbeschouwingsartikel over de etappe. Klik op de etappe voor de voorbeschouwing of de samenvatting.

De tekst gaat verder onder deze video's

Favorieten
Echte favorieten voor de titel zijn er dit keer eigenlijk niet bij. De winnaar van 2021, Egan Bernal, is er dit jaar niet bij. Wie er wel bij is, is zijn ploeggenoot Richard Carapaz. Hij won de Ronde van Italië in 2019. Verder zijn er nog flink wat sterke namen in het veld: Simon Yates, de Portugees Almeida en twee Nederlanders die we ook een kans toedichten: Tom Dumoulin namens Jumbo-Visma en Wilco Kelderman namens BORA-hansgrohe. Als outsiders schrijven we ook Romain Bardet, Mikel Landa en Lopez namens Astana op.

De Giro d'Italia 2022 is van vrijdag 6 tot en met zondag 29 mei dagelijks live te zien op Eurosport (met starttijden die vaak tussen 12.00 en 13.00 uur liggen). Kijk voor de exacte tijden elke dag even in het Giro-dossier op Gids.tv. Online kun je kijken via discovery+. Elke dag zie je ook de hoogtepunten en de samenvattingen op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's