Subliem romantisch drama Portrait of a Lady on Fire vrijdag te zien op Canvas

Subliem romantisch drama Portrait of a Lady on Fire vrijdag te zien op Canvas
Meesterwerk van Céline Sciamma

Kijktip :

In 2019 verscheen het sublieme romantische drama Portrait of a Lady on Fire (originele titel: Portrait de la jeune fille en feu), geregisseerd door Céline Sciamma. De film was een waar kunstwerk en gold als één van de beste films van het jaar. Vrijdag is deze prachtige productie te zien op Canvas.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Frankrijk, de achttiende eeuw. De jonge kunstenaar Marianne wordt aangesteld om een trouwportret te maken van Héloïse buiten haar medeweten. Hiervoor dient Marianne de vrouw bij daglicht zorgvuldig te observeren opdat ze 's nachts het portret kan schilderen. Gedurende deze dagen groeien de vrouwen naar elkaar toe, terwijl Héloïse haar laatste momenten van vrijheid beleeft vooraleer ze eeuwige trouw zweert aan haar man.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Portrait of a Lady on Fire is misschien wel hét schoolvoorbeeld hoe je verborgen passie in beeld brengt. De vrouwelijke hoofdpersonages voelen zich overduidelijk tot elkaar aangetrokken, maar een lesbische liefde in het Frankrijk van de achttiende eeuw is uit den boze. Hoe los je dit op? Sciamma grijpt het gepassioneerde verhaal aan voor adembenemend mooi camerawerk, waarin elk frame een schilderij lijkt te zijn. Gelukkig leidt dit nooit af van de personages, die schitterend worden vertolkt door Noémie Merlant en Adèle Haenel.

Portrait of a Lady on Fire (2019) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is vrijdag 20 mei om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 122 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's