Vanavond op tv: Nieuw muziekprogramma Amazing Grace en start serie Jos

Vanavond op tv: Nieuw muziekprogramma Amazing Grace en start serie Jos
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 22 mei

Kijktip :

Vanavond start het nieuwe muziekprogramma Amazing Grace. Hierin daagt presentatrice Giovanca Ostiana acht bekende Nederlandse zangers en zangeressen uit om zich te verdiepen in een voor hen nog onbekend genre: gospel. Wie heeft na vijf afleveringen het meest geleerd en wint de finale van Amazing Grace?

Jos
Presentator Twan Huys is er opnieuw in geslaagd een grote vis te vangen voor zijn programma College Tour. Hij ontvangt Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Centrale Bank, voor een vraaggesprek met een zaal vol studenten. Ook zien we de start van de nieuwe serie Jos. Bekijk alle tv-tips van Gids.tv. voor zondag 22 mei hieronder.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Filmklassieker: The Empire Strikes Back

Veronica
20:00 uur

Nadat the Empire hun basis op de ijsplaneet Hoth heeft aangevallen, verspreiden de Rebellen zich. Han Solo en prinses Leia worden in The Empire Strikes Back achtervolgd door keizerlijke troepen, terwijl Luke traint met Jedi-meester Yoda. Darth Vader lokt de jonge Skywalker in een val, waarna de twee het tegen elkaar opnemen en Luke de schokkende waarheid ontdekt over zijn verleden.

College Tour: Christine Lagarde

NPO 2
20:19 uur

Twan Huys ontvangt vanavond Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Centrale Bank, voor een vraaggesprek met een zaal vol studenten. Lagarde is sinds 2019 president van de ECB. Haar handtekening staat op ieder nieuw geprint eurobiljet en ze zit op een reserve van zo'n 526 miljard euro. Lagarde heeft meerdere keren het glazen plafond doorbroken, als zakenvrouw en politica in Frankrijk. Haar naam staat al jaren in de top tien van Forbes met de meest invloedrijke vrouwen ter wereld.

Nieuw: Amazing Grace

NPO 1
20:24 uur

In het nieuwe muziekprogramma Amazing Grace daagt presentatrice Giovanca Ostiana acht bekende Nederlandse zangers en zangeressen uit om zich te verdiepen in gospel. Er zijn twee teamcaptains met roots in de gospel aangesteld om de kandidaten te begeleiden op deze uitdagende en soms emotionele reis: Berget Lewis en Shirma Rouse.

Deelnemers
De volgende artiesten doen mee aan Amazing Grace:

  • Elske DeWall
  • Carolina Dijkhuizen
  • Lucas Hamming
  • Edwin Jonker
  • Lisa Loeb
  • Charly Luske
  • Desray Manders
  • Dries Roelvink

Start: Jos

NPO 3
21:00 uur

Diederik Ebbinge, bekend als meester Anton uit De Luizenmoeder, is vanaf vanavond te zien in een nieuwe komische dramaserie op NPO 3. In Jos speelt hij de meest oprechte man die je ooit ontmoet hebt. Een man met alleen maar goede bedoelingen die altijd voor iedereen klaarstaat.

Terug: Het Dorp

NPO 1
21:24 uur

Het Dorp is vanaf vanavond terug op NPO 1 met een tweede seizoen. Opnieuw reizen acteur Huub Stapel en Neerlandicus Wim Daniëls, twee dorpsjongens pur sang, door Nederland op hun motor met zijspan. Ze gaan op zoek naar de ziel van 'het dorp'.__

Docu: Spreek! Nu!

NPO 1
21:56 uur

Vanavond is op NPO 1 de speciale uitzending Spreek! Nu! van omroep WNL te zien. Met deze uitzending vragen politie en justitie aandacht voor een oude moordzaak, die ze alsnog willen oplossen. Zij hopen dat de kijker hen daarbij kan helpen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV