Maandag in Op1: Ab Osterhaus, Henry de Vries en Anne van Els over apenpokkenvirus

Maandag in Op1: Ab Osterhaus, Henry de Vries en Anne van Els over apenpokkenvirus
Dit zijn de gasten van maandag 25 juli

Kijktip :

Maandagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op maandag 25 juli.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen Op1 van maandag 25 juli

  • De GGD is vandaag gestart met het vaccineren van mensen tegen apenpokken. Hoogleraar huidinfecties bij de GGD Henry de Vries is bang dat er te weinig vaccins zijn en viroloog Ab Osterhaus reageert op de verdeeldheid binnen de WHO. Ze schuiven vanavond aan bij Op1 samen met kinderarts Anne van Els. Zij behandelde het eerste kind bij wie het apenpokkenvirus is vastgesteld.

  • Sportief directeur van de Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma Merijn Zeeman zag gisteren een droom in vervulling gaan. Zijn formatie won met de Deen Jonas Vingegaard na jaren van proberen het eindklassement in de Tour de France. Vanavond is hij te gast samen met oud-wielrenster Roxane Knetemann, die deze week kijkt of het Nederlandse wielersucces wordt voortgezet in de eerste Tour voor vrouwen sinds 2009.

  • Dit weekend kwam oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen terug van zijn meest recente trip naar Oekraïne waar hij verslag deed vanuit het onder vuur liggende Charkov. Nu er ’s nachts raketten in zijn buurt neervielen, beseft de journalist zich meer dan ooit hoe gevaarlijk zijn werk is. Hoe lang houdt hij de oorlogsverslaggeving nog vol? Nu hij even terug is in Nederland schuift hij aan bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's