Serierecensie: Cars on the Road is zoveelste in rij korte shorts op Disney+

Serierecensie: Cars on the Road is zoveelste in rij korte shorts op Disney+
Weerzien met fanfavoriete karakters

Film :

Vanaf 8 september staat de miniserie Cars on the Road op Disney+. Het is een weerzien met veel favoriete karakters van Pixar, met Lightning McQueen (Owen Wilson) en Mater (Larry the Cable Guy). Heeft het verder nog iets Pixar-magisch?Lees hier de recensie van Cars on the Road.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Vertrouwd
Lightning McQueen en Mater gaan op een road trip langs Route 66 en komen zowel nieuwe vrienden als vertrouwde karakters tegen, waaronder de zus van de geliefde takelwagen.

Bron: Disney Plus

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 65% | IMDb ★ 7,2

Het is heerlijk om terug te duiken in de wondere wereld van Cars, de franchise die Pixar in Nederland verder op de kaart zette na kassuccessen als Toy Story en Monsters Inc.. Owen Wilson en Larry the Cable Guy shinen in hun rollen en het klinkt eigenlijk alsof ze nooit zijn weggeweest. De lengte van de afleveringen is het grootste probleem: de tien minuten per aflevering, waarvan er zeker twee worden besteed aan aftiteling, zijn zeker niet lang en het voelt dan ook alsof sommige verhalen niet helemaal kunnen worden afgemaakt. Wat opvalt is dat het enorm gemaakt lijkt voor de Amerikaanse markt - meer dan de films - en dat het propvol references naar klassieke films zit: van The Shining tot Mad Max. Misschien had deze serie beter gewerkt als een korte film van een uurtje of anderhalf uur, dan hadden het zelfs de kinderen wat meer bijgebleven. 2,5 ster.

Cast
Owen Wilson (Midnight in Paris) en Larry the Cable Guy (Cars) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Steve Purcell (Brave).

Vanaf 8 september 2022 is Cars on the Road te streamen op Disney+. Genre: animatie, komedie, actie. Aantal afleveringen: 9. Lengte afleveringen: ca. 10 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's