Wielrennen: Parijs-Tours 2022 live op tv en online

Wielrennen: Parijs-Tours 2022 live op tv en online
Sprintklassieker in Frankrijk

Sport :

Het wielerseizoen is alweer bijna voorbij en de laatste noemenswaardige koers van het jaar is Parijs-Tours, de sprintklassieker in Frankrijk. Over 214 kilometer sprinten de renners zich naar finishplaats Tours. De koers is zondag 9 oktober te zien op NPO 1, NOS.nl en online via discovery+ en de livestream via Gids.tv.

Lees ook de volledige wieleragenda van 2022 op Gids.tv.

Geen WorldTour
Over het algemeen is de sprintkoers Parijs-Tours zeer interessant om naar te kijken. Al een jaar of tien vinden we de koers niet meer op de WorldTour-kalender terug, maar het blijft een geliefde koers voor veel sprinters.

Tijdschema: Parijs-Tours 2022

  • 11.55 uur: start koers
  • 15.15 uur: start uitzending op discovery+
  • 15.15 uur: start uitzending op Eurosport 1
  • 15.20 uur: start uitzending op NPO 1 en NOS.nl
  • 15.50 uur: start uitzending op België Eén
  • 16.55 uur: finish koers (verwacht)

Favorieten
Als we onze chauvinistische oranje bril even opzetten, zien we natuurlijk het liefst een renner van Jumbo-Visma winnen. En daar is ook een uitstekende kandidaat voor: Christophe Laporte. De sprinter van de Nederlandse ploeg maakt hele goede kans. Om toch een beetje concurrentie te creëeren worden ook Arnaud Démare en Benoît Cosnefroy genoemd voor de eindoverwinning.

Parijs-Tours 2022 is op zondag 9 oktober vanaf 15.15 uur te zien bij NPO 1 (vanaf 15.20 uur), België Eén (vanaf 15.50 uur), Eurosport 1 en online via discovery+ en de Gids.tv-livestream. De samenvatting vind je bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's