Vanavond op tv: Daphne Deckers in Sterren op het Doek

Vanavond op tv: Daphne Deckers in Sterren op het Doek
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 3 december

Kijktip :

Naast al het voetbalgeweld kunnen we vanavond ook genieten van een nieuwe aflevering van Sterren op het Doek. Dit keer ontvangt Özcan Akyol schrijver en columnist Daphne Deckers. Verder zie je vanavond de achtste finale Argentinië - Australië op het WK Voetbal (Oranje speelt natuurlijk om 16.00 uur tegen de Verenigde Staten). Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 3 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Argentinië - Australië (achtste finale WK voetbal)

NPO 1
19:50 uur

Vanaf 19.20 uur voorbeschouwing en om 20.00 uur live verslag van de wedstrijd Argentinië - Australië in de achtste finales van het WK voetbal in Qatar. Kan Australië nóg een keer stunten? Het duel is ook te zien op de livestream via Gids.tv.

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

Argentinië heeft zich knap hersteld van de dramatische 1-2 nederlaag tegen Saoedi-Arabië in hun eerste wedstrijd op dit WK. Twee lastige groepsgenoten - Mexico en Polen - werden allebei met 2-0 verslagen, waardoor de Argentijnen alsnog de groepswinst naar zich toetrokken. Lionel Messi nam twee van de vijf treffers in de groepsfase voor zijn rekening, maar miste ook een penalty tegen Polen. Van tevoren werd Australië niet al te hoog ingeschat, want echte sterspelers hebben ze niet. Het team blijkt echter nog altijd belangrijker dan het individu, want Australië wist zich voor de tweede keer in de geschiedenis te plaatsen voor de achtste finales op het WK voetbal (de eerste keer was in 2006). De kers op de taart kwam in de laatste groepswedstrijd, toen Denemarken met 1-0 werd verslagen.

Bekijk het volledige speelschema van het WK voetbal op Gids.tv.

Thriller: The Prestige

Paramount Network
20:00 uur

Vrienden en goochelaars Rupert Angier en Alfred Borden leren hun vak in de jaren 1890 in Londen, maar na een plotselinge tragedie worden ze bittere vijanden en nemen ze het tegen elkaar op om de ultieme illusie te creëren.

Sterren op het doek: Daphne Deckers

NPO 2
20:31 uur

In de zesde aflevering van dit seizoen van Sterren op het doek, vanavond te zien op NPO 2, krijgt Özcan Akyol opnieuw bezoek van een bekende Nederlander die het aandurft om zichzelf te laten portretteren door drie kunstenaars. Dit keer is dat Daphne Deckers. Schrijver, columnist, voormalig fotomodel en actrice... de veelzijdige Daphne Deckers komt naar het prachtige kerkje van Persingen, het kleinste dorp van Nederland. Daar groeide zij op in haar tienerjaren, op een prachtige boerderij. Daar was haar vader elke dag bezig in de tuin met bloemen, planten en fruitbomen. Deckers praat met liefde over haar vader, die voor zijn overlijden aan dementie leed. Ook legt ze uit waar haar hang naar onafhankelijkheid en zelfstandigheid vandaan komt. De kunstenaars zijn erg blij met dit model, maar welk portret neemt Daphne mee naar huis? De andere twee schilderijen worden geveild voor een goed doel.

Start: Karen Pirie

NPO 2
23:15 uur

Iets meer dan een maand nadat de Schotse miniserie Karen Pirie te zien was bij de Vlaamse publieke omroep, wordt hij uitgezonden op NPO 2. De drie afleveringen van speelfilmlengte draaien om de gelijknamige hoofdpersoon, een detective sergeant bij de politie. St. Andrews, Schotland, 1996. Drie dronken studenten vinden het lichaam van de jonge Rosie Duff, voor dood achtergelaten op het domein van de kathedraal. De enige verdachten zijn de drie studenten die onder haar bloed zitten. 25 jaar later is de moordzaak het onderwerp van een provocatieve podcast en wordt DS Karen Pirie onverwacht aangeduid om de zaak op zich te nemen. Het wordt duidelijk dat Rosie een geheim met zich meedroeg dat het mysterie rond de zaak zou kunnen onthullen. Wanneer er nieuw bewijs komt dat een van de studenten verdacht maakt, gaat Karen de verdachte achterna om zijn versie van de feiten te horen. Kan deze gruwelijke moordzaak eindelijk worden opgelost?

Thriller: Rosemary's Baby

Canvas
23:51 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

Horrorfilm van Roman Polanksi, naar het gelijknamige boek van Ira Levin.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV