Tweedelige special Anita in de missie vanaf donderdag op NPO 2

Tweedelige special Anita in de missie vanaf donderdag op NPO 2
Wie zijn de Witte Zusters?

Kijktip :

Donderdag 15 en vrijdag 16 december kun je kijken naar het nieuwe programma Anita in de missie, waarin Anita Witzier de levensverhalen van de allerlaatste Witte Zusters uit Boxtel optekent. Anita is gefascineerd door de avontuurlijke levens die deze vrouwen hebben geleid: het opkomen voor de allerzwaksten onder de moeilijkste omstandigheden.

Anita in de missie gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Witte Zusters
Officieel heten ze de Missiezusters van Onze lieve Vrouw in Afrika. Maar ze worden bekend als de ‘Witte Zusters’, vanwege hun hagelwitte habijten. Tot diep in de twintigste eeuw zijn de zusters in Afrika actief, ze bouwen scholen en werken in ziekenhuizen. Ze richten zich vooral op de vooruitgang en de ‘empowerment’ van de lokale vrouwen.

Hoogbejaard
Jonge meiden zijn het nog, wanneer ze als missiezusters vol idealen de lange reis naar Afrika maken. Gedreven door geloof, vastbesloten om de wereld te verbeteren. Hoogbejaard maar kraakhelder van geest genieten de zusters heden ten dage van hun welverdiende rust in het Wereldhuis in Boxtel.

Anita in de missie is op donderdag 16 december en vrijdag 17 december om 19.55 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Anita in de missie terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's