Anita in de missie gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Anita in de missie gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Anita in de missie gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond begint het nieuwe programma Anita in de missie tekent Anita Witzier de levensverhalen op van de allerlaatste Witte Zusters uit Boxtel. Anita is gefascineerd door de avontuurlijke levens die deze vrouwen hebben geleid: het opkomen voor de allerzwaksten onder de moeilijkste omstandigheden. Witte ZustersOfficieel heten ze de Missiezusters van Onze lieve Vrouw in Afrika. Maar ze worden bekend als de ‘Witte Zusters’, vanwege hun hagelwitte habijten. Tot diep in de twintigste eeuw zijn de zusters in Afrika actief, ze bouwen scholen en werken in ziekenhuizen. Ze richten zich vooral op de vooruitgang en de ‘empowerment’ van de lokale vrouwen. HoogbejaardJonge meiden zijn het nog, wanneer ze als missiezusters vol idealen de lange reis naar Afrika maken. Gedreven door geloof, vastbesloten om de wereld te verbeteren. Hoogbejaard maar kraakhelder van geest genieten de zusters heden ten dage van hun welverdiende rust in het Wereldhuis in Boxtel. Bekijk ook Anita Witzier over Festival van de Liefde: "Niet alleen rozengeur en maneschijn" Bekijk deze video » Anita Witzier over Festival van de liefde: "Liefdevol, zomers NPO-programma" (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Donderdag 15 december 2022 om 20:35

Vanavond begint het nieuwe programma Anita in de missie tekent Anita Witzier de levensverhalen op van de allerlaatste Witte Zusters uit Boxtel. Anita is gefascineerd door de avontuurlijke levens die deze vrouwen hebben geleid: het opkomen voor de allerzwaksten onder de moeilijkste omstandigheden.

Witte Zusters
Officieel heten ze de Missiezusters van Onze lieve Vrouw in Afrika. Maar ze worden bekend als de ‘Witte Zusters’, vanwege hun hagelwitte habijten. Tot diep in de twintigste eeuw zijn de zusters in Afrika actief, ze bouwen scholen en werken in ziekenhuizen. Ze richten zich vooral op de vooruitgang en de ‘empowerment’ van de lokale vrouwen.

Hoogbejaard
Jonge meiden zijn het nog, wanneer ze als missiezusters vol idealen de lange reis naar Afrika maken. Gedreven door geloof, vastbesloten om de wereld te verbeteren. Hoogbejaard maar kraakhelder van geest genieten de zusters heden ten dage van hun welverdiende rust in het Wereldhuis in Boxtel.

Actuele video's

Meer actuele video's