Aan het einde van het schaatsseizoen zit - zoals gebruikelijk in een niet-Olympisch jaar - natuurlijk weer de belangrijkste wedstrijd van het jaar: het wereldkampioenschap. Dit jaar schaatst de Nederlandse equipe een thuiswedstrijd: Thialf is namelijk het decor van deze schitterende wedstrijd. Van donderdag 2 tot en met zondag 5 maart wordt er geschaatst en speciaal voor de gelegenheid zendt NPO 1 alle afstanden integraal uit. Online is de mogelijkheid het WK te volgen via NOS.nl en een livestream bij Gids.tv.

Bekijk het programma en het tijdschema verderop in dit artikel.

Favorieten
Uiteraard is er rijkhalzend uitgekeken naar dit WK door alle Nederlandse topschaatsers en ze zullen er dan dus ook allemaal bij zijn. Irene Schouten ook: zij komt uit een lange trainings- en rustperiode. Antoinette Rijpma-de Jong (3.000 meter), Irene Schouten (5.000 meter), Marijke Groenewoud (massastart) en Thomas Krol (1.500 meter) verdedigen hun wereldtitels en Jutta Leerdam hoopt er eentje te kunnen verzilveren. Volle bak dus.

Bekijk ook de volledige shorttrack- en schaatskalender van seizoen 2022-2023.

Tijdschema: WK afstanden in Heerenveen

Donderdag 2 maart

Vrijdag 3 maart

Zaterdag 4 maart

Zondag 5 maart

Het WK afstanden in Heerenveen is van donderdag 2 maart tot en met zondag 5 maart te zien op NPO 1 en online via NOS.nl en de Gids.tv-livestream. De hoogtepunten volgen ook bij Gids.tv.