Over ons

Over ons
Al sinds 2006 thuis in de tv-wereld

Nieuws

Gids.tv - al sinds 2006 thuis in de tv-wereld. Op deze pagina lees je terug wie we zijn, wat we doen en wat onze historie is.

Gids.tv: beter bekeken
Wij zijn dus Gids.tv - met de slogan: beter bekeken - en zijn voornamelijk beter bekeken omdat wij onze bezoekers dagelijks op de hoogte stellen wat er voor nieuwe series zijn, nieuwe films zijn en wat er interessant is om te kijken op tv, on-demand, live en via het web. Wij zijn onafhankelijk en dus niet gelieerd aan de tv-omroepen uit Hilversum of media-giganten.

Waarom de slogan beter bekeken? ▶ 1) Omdat het voor jou beter bekeken is om onze artikelen te lezen; wij weten namelijk alles van televisie, series en films ▶ 2) Omdat onze websites beter bekeken worden dan andere sites; wij hebben miljoenen bezoekers!

Wie zijn wij?
We bestaan uit een team van tien redacteuren. Gids.tv is gemaakt door oprichter Stijn Veeger en samen met full-time webdeveloper David Ruigrok van Werven wordt er elke dag gesleuteld om de beste gebruikservaring te bieden aan onze lezers. Inhoudelijk gezien staat Siets Roskam aan het hoofd van de redactie. Siets is al sinds 2009 redacteur voor TV Gids en vanaf de oprichting van Gids.tv de eindredacteur met de dagelijkse leiding. De redactie bestaat voornamelijk uit free-lance journalisten met een passie voor televisie, series en films. Op de foto hierboven zie je ons team tijdens het laatste team-uitje in Amsterdam (januari 2018). Wil je meer weten over onze redactie, bekijk dan de colofon.

Al sinds 2006
De oorsprong van Gids.tv ligt in 2006. In dat jaar begon Stijn Veeger op zijn zolderkamer met de televisiegids tvgids.mobi. Dat was een mobiel vriendelijke website en op dat moment - we zaten in het tijdperk met Nokia's en PDA's - was tvgids.mobi de enige mobiele tv-gids van Nederland. Toen in 2008 de iPhone verscheen, bracht Stijn snel de eerste Nederlandse tv-gids iPhone-app uit, welke een bijzonder groot succes was en nog steeds is. Meer dan 3 miljoen Nederlanders hebben in de afgelopen jaren de apps gebruikt op hun smartphones of tablets. Nog steeds worden de apps en de websites door meer dan een miljoen Nederlanders gebruikt.
In 2017 ontstond het idee om meer content te gaan schrijven rondom televisie. De gebruiker kijkt minder traditionele televisie en de belangstelling verschuift naar bijvoorbeeld Netflix, YouTube en uitgesteld kijken via internet. Om die veranderende behoefte in te vullen is Gids.tv ontstaan.

Gids.tv is een uitgave van Tvgids.tv B.V.
Wij zijn onafhankelijk en dus niet gelieerd aan de omroepen uit Hilversum of media-giganten zoals Sanoma, Persgroep of TMG. De programmagegevens van de tv-gids maken wij deels zelf of nemen wij af via Persgroep met licenties van o.a. NPO, RTL en SBS. Naast Gids.tv geven wij ook de volgende sites en apps uit: Tvgids.tv, Vanavond.tv, Hebikietsgemist.nl, Herhaling.nl, Actueel.tv, Tvgids.mobi, Uitzending Gemist + app. Op de contact-pagina kun je zien hoe je met ons in contact kunt komen.

Tags: televisie, film, bioscoop, team, over ons

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »