Netflix Top 10: De Vuurlinie topper van Hollandse grond, Fool Me Once na zeven weken uit top-3

Netflix Top 10: De Vuurlinie topper van Hollandse grond, Fool Me Once na zeven weken uit top-3
Deze films en series doen het goed op Netflix

Film :

Elke week is het weer raak: Netflix komt met nieuwe titels die de top-10 van de streamingdienst gaan proberen te bestormen. Gids.tv houdt elke week de top-10 van de streamingdienst in de gaten en houdt je op de hoogte van welke titels er scoren.

Bekijk hier de meest recente Netflix-series top 10

Films op Netflix

1. De Vuurlinie (NIEUW)

Gids.tv: ★★★

Acteur Waldemar Torenstra als Marco Kroon in de film 'De Vuurlinie'
Op een zware missie in Afghanistan leidt Marco Kroon zijn manschappen op heldhaftige wijze door vuurgevechten. Hij ontvangt daarvoor de hoogste onderscheiding die Nederland kent: de militaire Willems-Orde. In de jaren erna raakt Kroon echter in grote opspraak. Tegelijk worstelt de militair met hevige trauma’s die hij zelfs met zijn liefde Mirjam niet kan delen en in de media en op straat heeft iedereen een mening over hem. Wanneer hij zijn gelijk probeert te bewijzen, staat hij misschien wel voor zijn moeilijkste missie ooit. Lees ook waar je De Vuurlinie kunt kijken.

Lees ook onze review van De Vuurlinie.

2. Players (NIEUW)

Gids.tv: ★★

Tom Ellis en Gina Rodriguez in 'Players'. Bron: Netflix
De New Yorkse sportjournaliste Mack heeft jarenlang samen met haar beste vriend Adam en hun andere vrienden manieren bedacht om mensen te versieren. Hoewel dit in de loop der jaren tot ontelbare onenightstands heeft geleid, is het volgen van hun draaiboek gebonden aan strikte basisregels. De belangrijkste is dat ze geen relatie kunnen opbouwen met hun tactieken. Lees ook waar je Players kunt kijken.

Lees hier onze review van Players.

3. Avgrunden [The Abyss] (NIEUW)

Gids.tv: ★★★

Actrice Tuva Novotny speelt Frigga in de film 'Avgrunden'
Het verhaal gaat over Frigga. Zij werkt als hoofd beveiliging bij 's werelds grootste ondergrondse mijn in de Zweedse stad Kiruna. Ze probeert een balans te vinden tussen haar gezin, haar nieuwe liefde Dabir en een ex die het verleden maar niet los wil laten. Maar wanneer de grond plotseling onder hun voeten begint te schudden, doet de puzzel van het leven er niet meer toe en begint voor Frigga de strijd om te voorkomen dat ze in de afgrond worden meegesleurd. Lees ook waar je Avgrunden kunt kijken.

4. Einstein and the Bomb (NIEUW) Dit docudrama duikt aan de hand van archiefbeelden en Einsteins eigen woorden in het brein van een gekweld genie. Wat gebeurde er nadat Einstein er achter kwam dat de Duitsers een atoombom aan het ontwikkelen waren? De film vertelt over Einstein wat Christopher Nolans Oppenheimer niet vertelde. Lees ook onze review (★★★½).
5. Despicable Me 3 (-3) Nadat Gru wordt ontslagen bij de Anti-Schurken Vereniging omdat hij Balthazar Bratt heeft laten ontsnappen krijgt Gru last van een hevige identiteitscrisis. Tot er op een dag een mysterieuze vreemdeling voor de deur staat om hem te vertellen dat hij een tweelingbroer heeft. Een broer die er alles voor over heeft om net zo een verschrikkelijke superschurk te worden als zijn tweelingbroer. Gru zal opnieuw ontdekken hoe goed het voelt om slecht te zijn. Kijk ook de trailer.
6. Lover, Stalker, Killer (-5) In 2012 had automonteur Dave net een langdurige relatie achter de rug en wilde graag zijn romantische leven weer oppakken. Online ontmoette hij Liz en Cari verscheen in zijn leven toen haar auto gemaakt moest worden. De alleenstaande moeders met winnende karakters hielpen hem op verschillende manieren uit zijn schulp te komen. Zijn tweede kans op romantiek draaide echter uit op een verwrongen driehoeksverhouding vol intimidatie, digitaal bedrog en moord die in deze documentaire besproken wordt. Lees ook onze review (★★★).
7. Minions (-3) In dit avontuur waarin drie gele minions worden gerekruteerd door de vrouwelijke superschurk Sandra Overkill, vertolkt door Sandra Bullock. Het verhaal van de Minions begint in de verste prehistorie, wanneer gele ééncellige organismen zich evolueren tot verachtelijke creaturen die de meest duistere en kwaadaardige meesters gaan dienen: van de Tyrannosaurus Rex tot Napoleon Bonaparte (★★). Kijk ook de trailer.
8. Despicable Me 2 (-3) Superschurk Gru is terug. Hij heeft een leven vol misdaad achter zich gelaten om voor zijn drie dochters te zorgen. De zaken nemen een onverwachte wending wanneer hij wordt benaderd door een supergeheime organisatie die wereldwijd schurken opspoort. Samen met zijn nieuwe partner Lucy Wilde beginnen Gru en de Minions aan een onvoorspelbaar en onvergetelijk avontuur (★★★). Bekijk ook de trailer.
9. Despicable Me (-) Het is het verhaal van Gru, die heerlijk geniet van alles wat slecht is. Dit keer heeft hij het duivelse plan om de maan stelen. Hij verslaat iedereen die hem in de weg zit met zijn wapenverzameling van krimp- en vriesstralen en zijn gevechtsklare land- en luchtvoertuigen. Maar dan ontmoet hij op een dag drie kleine eigenwijze weesmeisjes die naar hem kijken en iets in hem zien wat nog nooit iemand heeft gezien: een mogelijke papa. ’s Werelds grootste schurk heeft zojuist zijn grootste uitdaging gevonden: drie kleine meisjes die Margo, Edith en Agnes heten (★★★★). Kijk ook de trailer.
10. The Devil Wears Prada (-4) De New Yorkse Andrea Sachs is een net afgestudeerde journaliste die een kans ruikt wanneer ze op gesprek mag komen bij het ultrahippe modemagazine Runway. Het schrijven van diepgravende interviews en spraakmakende artikelen zit er voorlopig nog niet in, want de studentikoze Andrea krijgt een baantje aangeboden als assistente van hoofdredactrice Miranda Priestley (★★★★½). Kijk ook de trailer.

Series op Netflix

1. One Day (–)

Gids.tv: ★★★★

Ambika Mod, Leo Woodall in 'One Day'. Bron: Netflix
Hoewel de universiteit ten einde loopt, spreken de twee studenten die dag voor het eerst elkaar en gaan de volgende ochtend hun eigen weg. Waar zullen ze het volgende jaar op deze ene gewone dag zijn, en het jaar daarna, en elk jaar dat daarop volgt? In elke aflevering zijn Dex en Em op deze ene specifieke datum een jaar ouder terwijl ze groeien en veranderen, samen en uit elkaar gaan, en vreugde en liefdesverdriet ervaren. Lees hier waar je One Day kunt streamen.

Lees ook onze review van One Day.

2. Griselda (–)

Gids.tv: ★★★

Sofia Vergara als Griselda Blanco in 'Griselda'. Bron: Netflix
Een serie geïnspireerd op het leven van de slimme en ambitieuze Griselda Blanco, die een van de meest winstgevende kartels uit de geschiedenis oprichtte. Met een dodelijke combinatie van onverwachte wreedheid en charme wist Blanco in het Miami van de jaren 70-80 moeiteloos te balanceren tussen zakelijke belangen en familiezaken, wat haar de bijnaam "The Godmother" opleverde. Lees hier waar je Griselda kunt streamen.

Lees hier onze review van Griselda.

3. Love is Blind (TERUG)

Gids.tv: ★★½

Love Is Blind is een realityserie op Netflix gemaakt door Chris Coelen en geproduceerd door Kinetic Content die in première ging op 13 februari 2020. De show volgt een sociaal experiment waarbij alleenstaande mannen en vrouwen op zoek gaan naar liefde en zich verloven, allemaal voordat ze elkaar persoonlijk ontmoeten. Lees hier waar je Love is Blind kunt kijken.

4. Fool Me Once (-1) De serie gaat over Maya Stern die de brute moord op haar man Joe probeert te verwerken. Wanneer Maya een nanny-cam installeert, schrikt ze zich kapot als ineens haar man in beeld staat. Detective Sergeant Sami Kierce leidt het moordonderzoek naar Joe's dood en heeft het ook nog eens moeilijk met zijn eigen geheimen. Ondertussen proberen Maya's nichtje en neefje meer te weten te komen over de moord op hun moeder die enkele maanden eerder plaatsvond. Zouden de moorden met elkaar te maken hebben? Lees ook onze review (★★★½).
5. Warrior (NIEUW) Het verhaal van Warrior draait om de jonge Ah Sahm. Hij emigreert in de negentiende eeuw van China naar het wereldberoemde Chinatown in San Francisco. De Chinees komt in Amerika aan tijdens een periode waarin flinke bendeoorlogen aan de gang zijn in San Francisco, de zogenaamde Tong Wars. De geniale vechtkunsten van Ah Sahm leveren hem een baan op. Hij gaat werken als huurmoordenaar voor de Chinese maffia (★★★★). Kijk ook de trailer.
6. House of Ninjas (NIEUW) De serie vertelt het verhaal van de familie Tawara. De familie Tawara is de laatste ninja-familie die afscheid zal moeten nemen van hun traditionele bestaan door een incident dat heeft plaatsgevonden. Hoewel producties over ninja's al decennia lang populair zijn, gaat het deze keer niet over hun heldhaftige verleden, maar over ninja's in het heden. Lees ook onze review (★★★).
7. Bom Dia Veronica [Good Morning, Veronica] (NIEUW) Wie is Doúm? Dat is de vraag die de leidraad vormt van het derde en laatste seizoen. In haar zoektocht naar de derde broer of zus, onderzoekt Verônica het weeshuis waar Brandão en Matias opgroeiden. In een klein stadje ontmoet ze Jerônimo, een miljonair die paarden fokt, en zijn moeder Diana, een mooie en mysterieuze vrouw die geheimen heeft over het macabere verleden van de plaats. Kijk ook de trailer.
8. All Awabi School for Girls (NIEUW) De gepeste verschoppelingen van de prestigieuze Al Rawabi School for Girls plannen een reeks riskante acties om hun kwelgeesten terug te pakken (★★★). Kijk ook de trailer.
9. American Nightmare (-4) In maart 2015 belt een man 112 en vertelt dat in de afgelopen nacht zijn vriendin is ontvoerd. Het koppel woont samen in Vallejo Californië. De politie ondervraagt hem en vindt dat hij een ongeloofwaardig verhaal opdist. De agent verdenkt hem er in eerste instantie van de ontvoering in scène gezet te hebben. Totdat na twee dagen zijn vriendin ineens weer opduikt. Nu worden de rollen omgedraaid en is zij de verdachte van een geënsceneerde ontvoering. Lees ook onze review (★★★½).
10. Sunderland 'Till I Die (TERUG) De Engelse voetbalclub Sunderland verkeert al enkele jaren in zwaar weer. Niet alleen op financieel gebied, maar voornamelijk op sportief gebied heeft de ploeg rake klappen moeten incasseren. 'Sunderland 'Til I Die' volgt de club in het seizoen 2017-18, waarin de spelers, na hun degradatie, proberen terug te komen naar de Premier League (★★★). Kijk ook de trailer.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's