Recensie: in Mijn Vader is een Vliegtuig acteert Elise Schaap in optima forma

Recensie: in Mijn Vader is een Vliegtuig acteert Elise Schaap in optima forma
Met een ijzingwekkende rol voor Pierre Bokma

Film :

Sinds 30 september draait de film Mijn Vader is een Vliegtuig in de Nederlandse bioscopen. Wie de zeer talentvolle actrice Elise Schaap eens van een héél andere kant wil zien, zit goed bij deze zware dramafilm die niet voor kinderen bedoeld is - al doet de poster anders vermoeden. Lees hier de filmrecensie van Mijn Vader is een Vliegtuig.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verleden haalt je altijd in
Het verhaal gaat over de veertigjarige Eva. Ze ontdekt na het overlijden van haar moeder dat haar leven is gebouwd op lelijke leugens en grote geheimen. Omdat haar vader toen zij nog jong was in een psychiatrische inrichting werd opgenomen, raakt ze in de ban van de gedachte dat zij ook zo kan eindigen. De zoektocht naar haar donkere verleden begint...

Actrice Elise Schaap en Liz Snoijink in de film 'Mijn Vader is een Vliegtuig'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Met Mijn Vader is een Vliegtuig verfilmde regisseur Antoinette Beumer (De gelukkige huisvrouw) haar gelijknamige roman, over de veertigjarige Eva die in haar verleden duikt om de oorzaak van haar angstaanjagende paniekaanvallen te vinden. En zonder al te veel spoilers weg te geven gaat het hier om een zwaar en pittig thema. Alle credits gaan naar de waanzinnige actrice Elise Schaap (Familie Kruys), die ook nu weer een indrukwekkende rol laat zien. Ook drama kan ze moeiteloos aan, zoals ze bewijst in deze complexe, verdrietige en gelaagde rol. Schaap is absoluut subliem, zonder haar zou alles als een kaartenhuis instorten. De finale is nogal abrupt en gooit alle kaarten weer open. Dat is toch zonde. Drie sterren.

Cast
Naast Elise Schaap (Ferry) en Stefan Rokebrand (Oogappels) zijn ook Maarten Heijmans (Ramses), Liz Snoijink (Phileine zegt sorry) en Pierre Bokma (Rundfunk: Jachterwachter). Deze productie is geregisseerd door Antoinette Beumer (Jackie).

Vanaf 30 september 2021 is de film Mijn Vader is een Vliegtuig te zien in de bioscopen. Genre: Drama, Mysterie. Tijdsduur: 100 minuten. IMDb-score: 6,7.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: in Mijn Vader is een Vliegtuig acteert Elise Schaap in optima forma of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV