Nieuw op Pathé Thuis: deze films en series zijn nieuw in augustus 2023

Nieuw op Pathé Thuis: deze films en series zijn nieuw in augustus 2023
Met onder meer Spider-Man: Across the Spider-Verse

Film :

De komkommertijd is nu echt gaande en zowel op tv als op de streamingdiensten is er weinig te beleven. Toch hebben we weer een fiks aantal kijktips kunnen verzamelen. Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in augustus 2023.

10 kijktips van Gids.tv

Beau is Afraid (2 augustus)

Pathé Thuis (koopfilm)

Joaquim Phoenix in 'Beau is Afraid'. Bron: A24
Een angstige man Beau genaamd, komt erachter dat zijn moeder onder mysterieuze omstandigheden is overleden en doet bij thuiskomst een alarmerende ontdekking over zijn verleden. Tijdens zijn bijzondere reis komt hij verschillende gekke bovennatuurlijke bedreigingen tegen... Lees hier waar je de film Beau is Afraid kunt kijken.

De huurdatum van Beau is Afraid wordt later bekendgemaakt. Lees ook onze filmrecensie van Beau is Afraid.

Zomer in Frankrijk (3 augustus)

Pathé Thuis (huurfilm)

Twee gezinnen besluiten samen op vakantie te gaan naar Frankrijk. Maar na een jarenlange vriendschap ontstaan er plots gevoelens tussen vader Walt en Marie, de moeder van het andere gezin. Om de lastige situatie zo goed mogelijk op te lossen, hopen ze een liefde aan te wakkeren tussen hun beiden partners Luuk en Lieke. Lees hier waar je Zomer in Frankrijk kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Zomer in Frankrijk.

Fast X (9 augustus)

Pathé Thuis (huurfilm)

Acteur Vin Diesel (Dom) en Daniela Melchior (Isabel) in de film 'Fast X'
In het tiende deel van de Fast & Furious franchise gaat het team de confrontatie aan met de dodelijkste tegenstander die hun pad ooit heeft gekruist. In Fast Five uit het jaar 2011 wisten Dom en zijn team de corrupte Braziliaanse drugsbaron Hernan Reyes en zijn imperium uit te schakelen op een brug in Rio de Janeiro. Zij wisten niet dat de zoon van Reyes daar getuigen van was en zint op wraak. Kijk hier waar je Fast X kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Fast X.

Renfield (9 augustus)

Pathé Thuis (huurfilm)

Acteur Nicolas Cage (Dracula) in de film 'Renfield'
Het verhaal gaat over Renfield. Hij gaat naar een praatgroep om hulp te zoeken voor de toxische relatie die hij heeft met zijn baas. Hij moet als lakei van Dracula de graaf namelijk bijstaan bij allerlei bizarre en vooral bloederige taferelen. Het belangrijkste is echter hem voorzien van slachtoffers, of beter gezegd: eten. In ruil daarvoor heeft Renfield bepaalde krachten gekregen. Lees hier waar je Renfield kunt kijken.

Lees hier ook onze filmrecensie van Renfield.

Book Club: The Next Chapter (9 augustus)

Pathé Thuis (huurfilm)

Bron: Universal Pictures International
In deze tweede film gaan de vier vriendinnen van de boekenclub voor het eerst van hun leven op een echte meidentrip… naar Italië. Als de boel totaal ontspoort en er geheimen boven water komen, verandert wat een ontspannen vakantie had moeten zijn in een uitzonderlijk avontuur kriskras door het land. Lees hier waar je de film Book Club: The Next Chapter kunt kijken.

Transformers: Rise of the Beasts (10 augustus)

Pathé Thuis (koopfilm)

Bron: Paramount
In de jaren 90 voegen de Maximals, Predacons en Terrorcons zich in de hevige strijd op aarde tussen de Autobots en de Decepticons. Noah is een doodgewone jongen uit Brooklyn die samen met de zeer ambitieuze researcher Elena bij dit gevecht betrokken raakt. Intussen nemen Optimus Prime en de Autobots het op tegen Scourge, een nieuwe aartsvijand die het op hun totale ondergang gemunt heeft. Lees hier waar je Transformers: Rise of the Beasts kunt kijken.

De huurdatum van Transformers: Rise of the Beasts wordt later bekend gemaakt. Lees hier onze filmrecensie van Transformers: Rise of the Beasts.

Spider-Man: Across the Spider-Verse (17 augustus)

Pathé Thuis (koopfilm, premium)

Bron: Sony Pictures
Miles Morales katapulteert door het Multiversum, waar hij een team van Spider-People tegenkomt dat belast is met het beschermen van het bestaan ervan. Wanneer de helden het oneens zijn over hoe ze met een nieuwe dreiging moeten omgaan, moet Miles opnieuw definiëren wat het betekent om een held te zijn. Lees hier waar je vanaf 17 augustus Spider-Man: Across the Spider-Verse kunt kijken.

De huurdatum van Spider-Man: Across the Spider-Verse wordt later bekend gemaakt. Lees ook onze filmrecensie van Spider-Man: Across the Spider-Verse.

Asteroid City (23 augustus)

Pathé Thuis (koopfilm)

Jeffrey Wright en Tony Revolori in 'Asteroid City'. Bron: Universal
Het verhaal speelt zich af in de jaren 50. In een Amerikaans rustige woestijnstadje vindt de Junior Stargazer-conventie plaats. Er komen studenten en ouders vanuit het hele land op het stadje af. Tijdens deze conventie worden ze samengebracht voor een wetenschappelijke competitie en nog heel veel meer. Lees hier waar je de film Asteroid City kunt kijken.

De huurdatum van Asteroid City wordt later bekend gemaakt. Lees hier onze filmrecensie van Asteroid City.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (31 augustus)

Pathé Thuis (huurfilm)

Bron: Disney
Nog steeds aan het bijkomen van het enorme verlies van Gamora, verzamelt Peter Quill zijn team om het universum en een van henzelf te verdedigen - een missie die het einde van de Guardians zou kunnen betekenen als deze niet slaagt. Lees hier waar je Guardians of the Galaxy Vol. 3 kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Guardians of the Galaxy Vol. 3.

The Flash (augustus)

Pathé Thuis (huurfilm)

Ezra Miller in 'The Flash'. Bron: Warner Bros.
Wanneer zijn poging om zijn familie te redden onbedoeld de toekomst verandert, komt Barry Allen vast te zitten in een realiteit waarin generaal Zod is teruggekeerd en er geen superhelden zijn waartoe hij zich kan wenden. Om de wereld waarin hij zich bevindt te redden en terug te keren naar de toekomst die hij kent, is Barry's enige hoop een race voor zijn leven. Lees hier waar je The Flash kunt kijken.

The Flash is vanaf 31 juli al beschikbaar als koopfilm, de huurdatum wordt later bekend. Lees ook onze filmrecensie van The Flash.

Verder op Pathé Thuis

 • No Dogs or Italian Allowed (2 augustus) Begin 20e eeuw. De Ughetto familie leeft in armoedige omstandigheden in het plaatje Ughettera in Noord-Italie. Het leven is hard en de familie droomt van een beter leven in het buitenland. Luigi Ughetto reist door de Alpen om zijn geluk te beproeven en een nieuw leven op te bouwen in Frankrijk. Kijk ook de trailer.
 • Devil's Peak (7 augustus) De achttienjarige Jacob McNeely speelt zich af in de Appalachen van North Carolina en wordt verscheurd tussen het sussen van zijn vader die meth dealt en het voor altijd verlaten van de bergen met het meisje van wie hij houdt. Kijk ook de trailer.
 • Inu-Oh (7 augustus) Inu-oh wordt geboren met een uniek uiterlijk. De mensen om hem heen zijn hierdoor zo ontzet, dat ze elke centimeter van zijn lichaam bedekken met kleding, zelfs zijn gezicht wordt verborgen achter een masker. Op een dag ontmoet hij een jonge blinde biwa speler genaamd Tomona. Kijk ook de trailer.
 • Paint (7 augustus) Owen Wilson speelt Carl Nargle, de nummer 1 tv-schilder van Vermont, die ervan overtuigd is dat hij alles heeft: een kenmerkend kapsel, een op maat gemaakt busje en fans die aan elke streek van hem hangen. Totdat een jongere, betere kunstenaar alles en iedereen van Carl steelt. Kijk ook de trailer.
 • Sick of Myself (8 augustus) Signe en Thomas lijken op het eerste gezicht het perfecte leventje te leiden. Beiden zijn echter competitief aangelegd en pogen ze elkaar voortdurend af te troeven. Dat ze hiervoor al eens iets moeten stelen of liegen, maakt hen niet uit. Kijk ook de trailer.
 • Het verloren transport (9 augustus) In de lente van 1945 strandt een deportatietrein met honderden Joodse gevangenen bij een klein Duits dorp dat is ingenomen door het Rode Leger. Tot elkaar veroordeeld en in een situatie van diep wantrouwen, wanhoop en wraak ontstaat een onverwachte vriendschap tussen de Russische scherpschutter Vera, dorpeling Winnie en de Joods-Nederlandse Simone. Kijk ook de trailer.
 • Goodbye Stranger (10 augustus) Droombaan, prachthuis, vriendin: Paul heeft het allemaal, maar of hij tevreden is? Wanneer hij tot zijn schrik zijn gedroomde buitenlandpromotie bij ‘s werelds grootste muziekstreamer in gevaar ziet komen, zal hij misschien wel moeten. Kijk ook de trailer.
 • Mafia Mamma (17 augustus) In Mafia Mamma volgen we het verhaal van een Amerikaanse vrouw die het maffia-imperium van haar grootvader in Italië erft. Begeleid door de vertrouwde raadgever van het imperium overtreft ze op hilarische wijze ieders verwachtingen, inclusief die van haarzelf, als het nieuwe hoofd van het familiebedrijf. Kijk ook de trailer.
 • K3: Vleugels (18 augustus) Een mysterieuze jongen komt de show van Marthe, Hanne en Julia plotseling binnenvallen. Wie zou hij zijn? En hoe komt hij hier ineens terecht? Terwijl de meisjes dit proberen te ontrafelen, raken ze verzeild in allerlei avonturen. Kijk ook de trailer.
 • A Good Person (23 augustus) Allison heeft alles: een fantastische verloofde, een carrière die in de lift zit en fijne familie en vrienden. Dan slaat het noodlot genadeloos toe. Bij een fataal auto-ongeluk komt haar toekomstige schoonzus om het leven. Ook Allison komt er niet zonder kleerscheuren of emotionele littekens vanaf. Zij wordt uit het ziekenhuis ontslagen met niet verwerkt verdriet en een verslaving aan pijnstillers. Kijk ook de trailer.
 • Blue Jean (23 augustus) Blue Jean laat zien dat er voor iedereen plaats is in de wereld. Ook als de samenleving obstakels opwerpt, kun je leren jezelf te zijn. Jean (Rosy McEwen) is gymdocent op een middelbare school. Het is 1988 en de regering van Thatcher neemt een wet aan, die de promotie van homoseksualiteit verbiedt (Clause 28). Kijk ook de trailer.
 • Stars at Noon (23 augustus) Een Amerikaanse journaliste die voor een klus in Nicaragua is, komt door het verliezen van haar paspoort vast te zitten in het land. Als ze een charismatische Engelsman ontmoet, blijkt dat niet alleen het begin van een passionele relatie, maar ook haar beste kans op ontsnapping. Ze komt er echter al snel achter, dat hij nog meer gevaar loopt dan zij… Kijk ook de trailer.
 • Aftersun (30 augustus) De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven. Kijk ook de trailer.
 • Transfusion (30 augustus) Een voormalig Special Forces-agent dringt de criminele onderwereld binnen om te voorkomen dat zijn enige zoon van hem wordt afgenomen. Kijk ook de trailer.

Actuele video's

Meer actuele video's