Nieuw op Netflix: deze films en series zijn nieuw in september 2023

Nieuw op Netflix: deze films en series zijn nieuw in september 2023
Met onder meer Sex Education seizoen 4

Film :

Na een vreemde zomer met veel druppels en paraplu's lijkt het wel tijd voor een lekkere 'indian summer', toch? Of die er komt is nog maar de vraag, maar de streamingdiensten doen er alles aan om je lekker te vermaken bij goed én bij slecht weer. Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in september 2023.

10 kijktips van Gids.tv

Happy Ending (1 september)

Netflix (film)

Joy Delima, Gaite Jansen en Martijn Lakemeijer in 'Happy Ending'. Bron: Netflix
Luna en Mink zijn een gelukkig koppel dat hun eenjarig samenzijn viert. Mink weet niet dat Luna al sinds het begin van hun relatie haar orgasmes faket, en Luna heeft dit nu al zo lang verzwegen dat ze er niet meer bij hem over durft te beginnen. Wanneer haar beste vriendinnen Luna aansporen om eens nieuwe dingen in de slaapkamer uit te proberen met Mink, stelt Luna een spannend idee aan hem voor: een trio. Lees hier waar je vanaf 1 september Happy Ending kunt kijken.

Disenchantment, S5 (1 september)

Netflix (serie, bingen)

Princess Bean en de koning op reis in seizoen 5 van 'Disenchantment'. Bron: Netflix
De serie Disenchantment gaat over de rebelse prinses Bean, haar elf Elfo en haar eigen demoon, Lucy. De serie speelt zich af in Dreamland. Bean moet prinsessentaken uitvoeren, maar drinkt liever. Met haar elfenvrienden en demonen zorgt ze voor chaos. Dat leidt tot grote irritatie bij de koning. Bekijk hier waar je Disenchantment kunt streamen.

Virgin River, S5 (7 september)

Netflix (serie, bingen)

Alexandra Breckenridge en Martin Henderson in 'Virgin River'. Bron: Netflix
In de serie draait het allemaal om Melinda, een verpleegster uit LA die een nieuwe start wil maken. Ze verhuist naar een afgelegen stadje in het noorden van Californië en komt er al snel achter dat het leven daar niet zo simpel is als ze had verwacht. Bekijk hier waar je Virgin River kunt streamen.

Top Boy, S3 (7 september)

Netflix (serie, bingen)

Sully's acties aan het einde van het laatste seizoen hebben zijn relatie met Dushane veranderd. Terwijl er nieuwe gedeelde problemen ontstaan, wordt alles wat ze hebben opgebouwd bedreigd door krachten buiten en binnen hun rijk. Kunnen ze naast elkaar bestaan volgens de regels van de straat die ze hun hele leven hebben gevolgd, in een wereld die voor hen aan het veranderen is? Of kan er maar één Top Boy zijn? Bekijk hier waar je Top Boy kunt streamen.

El Cuerpo en Llamas [Burning Body] (8 september)

Netflix (serie, bingen)

De verkoolde resten van politieagent Pedro worden gevonden in een uitgebrande auto bij het stuwmeer van Foix in Barcelona. De ontdekking wekt al snel de interesse van de omwonenden. Vooral wanneer het onderzoek een netwerk van giftige relaties, bedrog, geweld en seksuele schandalen aan het licht brengt waarbij Pedro en twee collega-politieagenten betrokken zijn: zijn partner Rosa en haar ex-vriend Albert. Lees hier waar je vanaf 8 september El Cuerpo en Llamas kunt kijken.

Love at First Sight (15 september)

Netflix (film)

Haley Lu Richardson en Ben Hardy in 'Love at First Sight'. Bron: Netflix
De zeventienjarige Hadley heeft net haar vlucht naar Londen gemist en zit vast op de luchthaven van New York. Hierdoor ontmoet ze de Brit Oliver. In een korte tijdsspanne leren ze elkaar beter kennen, maar bij aankomst in Londen verliezen ze elkaar uit het oog. De kans dat ze elkaar zullen terugvinden is miniem. Misschien helpt Cupido wel een handje. Lees hier waar je vanaf 15 september Love at First Sight kunt kijken.

Band of Brothers (15 september)

Netflix (serie, bingen)

De serie begint in het jaar 1942 in Camp Toccoa, Georgia. Op Amerikaans grondgebied worden jonge soldaten tijdens hun para-opleiding klaargestoomd om te worden ingezet in de oorlog in Europa. Vooral de soldaten van de 'Easy Company' worden onredelijk hard op de proef gesteld door hun meedogenloze kapitein. Lees hier waar je Band of Brothers kunt streamen.

Op dezelfde dag is ook de vervolgserie The Pacific te zien op Netflix.

El Conde (15 september)

Netflix (film)

Key art van de film 'El Conde'. Bron: Netflix
De dictator Augusto Pinochet blijkt nog in leven en zwerft reeds 250 jaar als vampier rond op aarde. Nu is het echter mooi geweest voor de oude, maar onsterfelijke man. Hij lijdt aan allerlei kwalen veroorzaakt door zijn eerverlies en familiale ruzies. Pinochet wil definitief uit het leven stappen. Lees hier waar je vanaf 15 september El Conde kunt kijken.

Sex Education, S4 (21 september)

Netflix (serie, première)

Asa Butterfield in 'Sex Education'. Bron: Netflix
Otis Milburn is de zoon van een sekstherapeute, maar is zelf seksueel onervaren. Vanwege het beroep van zijn moeder weet hij echter met succes een klasgenoot met een seksprobleem te helpen. In het vierde seizoen is Maeve onderweg naar de Verenigde Staten: komen zij en Otis ooit nog bij elkaar? En hoe gaat het met Eric en Adam? Is hun relatie echt voorbij? Bekijk hier waar je Sex Education kunt streamen.

Spy Kids: Armageddon (22 september)

Netflix (film)

Bron: Netflix
Twee kinderen komen erachter dat hun ouders geheim-agenten zijn, maar in de problemen verkeren. De kinderen besluiten vervolgens om het heft in eigen handen te nemen met als doel hun ouders te redden. Lees hier waar je vanaf 22 september Spy Kids: Armageddon kunt kijken.

Verder op Netflix

 • En dag och en halv [A Day and a Half] (1 september, film) Artan wil graag herenigd worden met zijn dochter. Om dit te bewerkstelligen dringt hij gewapend het medisch centrum binnen waar zijn van hem vervreemde vrouw Louise werkt. Hij ontvoert haar in een wanhopige poging om zijn dochter weer te kunnen zien. Kijk ook de trailer.
 • Fences (1 september, film) De jaren vijftig. Troy Maxson is een Afro-Amerikaanse vader die bij een schoonmaakbedrijf in Pittsburgh werkt. Eens droomde hij ervan professionele honkballer te worden, maar toen de major leagues eindelijk zwarte spelers toelieten was hij te oud. Kijk ook de trailer.
 • Dr. Seuss’ The Grinch (1 september, film) De Grinch is een zuur en verbitterd op een kat lijkend wezen met een hart dat twee maten te klein is. Hij woont in een donkere grot op een besneeuwde bergtop ten noorden van Whoville, het thuis van de warmhartige en vrolijke Who's. Zijn enige vriend is zijn hond, Max. Kijk ook de trailer
 • Dr. Seuss’ The Lorax (1 september, film) De film vertelt het verhaal van de jonge Ted die op zoek gaat naar iets dat hem kan helpen om indruk te maken op het meisje van zijn dromen, Audrey. Ted en Audrey wonen in de afgesloten stad Thneed-ville waarin alles kunstmatig is en het liefste dat Audrey zou willen is een echte boom zien. Kijk ook de trailer.
 • Friday Night Plan (1 september, film) Wanneer hun moeder op zakenreis vertrekt, zetten twee broers hun gekibbel opzij om stiekem naar het coolste feest van het jaar te gaan voordat ze weer terug is. Kijk ook de trailer.
 • Girl, Interrupted (1 september, film) Susanna is een tiener met emotionele problemen. De symptomen zijn niet vreemd voor een tiener, maar een psychiater is ervan overtuigd dat ze een persoonlijkheidsstoornis heeft. Ze wordt naar een instelling gestuurd waar ze gedurende twee jaar op een speciale afdeling voor tieners moet verblijven. Kijk ook de trailer.
 • How the Grinch Stole Christmas (1 september, film) In een sneeuwvlok ligt het magische land van de Who's, een volk dat houdt van Kerstmis en feestvieren. Bovenop de berg leeft de Grinch, een oude knorpot die de kerstdagen haat en alleen maar wraak wil nemen op diegenen die hem kwaad hebben gedaan. Op kerstavond besluit hij, vermomd als kerstman, naar het dorp af te zakken en de cadeautjes en kerstversieringen te stelen. Kijk ook de trailer.
 • Jackass 3.5: The Unrated Movie (1 september, film) Teveel is nooit genoeg! De complete cast en crew van Jackass 3D keren terug met een geheel nieuwe film, met meer dan een uur van hilarische grappen, stupiditeiten en chaos. Kijk ook de trailer.
 • Love is Blind: After the Altar, S4 (1 september, realityserie) Is een emotionele band sterker dan lichamelijke aantrekkingskracht? Singles proberen een partner te vinden en verliefd te worden zonder elkaar in het echt te zien. Gepresenteerd door Nick en Vanessa Lachey.
 • The Croods (1 september, film) Een holbewoner van de oude garde moet zijn familie leiden door een verdwijnend prehistorisch landschap, op zoek naar een nieuw thuis. Naast de problemen met de afstervende omgeving, krijgt de familie ook nog eens gezelschap van een zorgwekkend moderne holbewoner, wiens ruimdenkendheid nogal botst met de traditionele instelling van onze held. Kijk ook de trailer.
 • Is She a Wolf? (3 september, realityserie) Ze zijn hier allemaal op zoek naar ware romantiek, maar tussen de vrouwen schuilt minstens één 'wolf' die niet verliefd mag worden. Kijk ook de trailer.
 • The Uncanny Counter, S2 (3 september, serie, finale) Een groep mensen wordt "Counters" genoemd. De groep vermomt zich als medewerkers van een noedelrestaurant. Mun is een middelbare scholier en het jongste lid van "Counter". Zijn speciale vaardigheid is zijn fysieke kracht. Ga Mo-Tak is een voormalig politieagent. Hij heeft 7 jaar geleden een ongeluk gehad, waardoor hij zijn geheugen verloor. Kijk ook de trailer.
 • Prisoners (3 september) Het is de grootste nachtmerrie voor elke ouder. Vader Kelly Dover is in grote paniek. Zijn zes jaar oude dochter Anna en haar vriendinnetje Joy worden vermist. Het enige aanknopingspunt is een oude camper die wat verderop in de straat geparkeerd staat. Kijk ook de trailer.
 • Fifty Shades Darker (6 september, film) Wanneer Crhistian Anastasia probeert over te halen om terug te komen in zijn leven, eist zij een andere regeling voordat ze hem een nieuwe kans geeft. Terwijl het tweetal aan hun wederzijds vertrouwen werkt, duiken er duistere figuren uit Christians verleden op, vastbesloten om hun droom van een toekomst samen wreed te verstoren. Kijk ook de trailer.
 • Fifty Shades Freed (6 september, film) De pasgetrouwde en onafscheidelijke Christian en Ana genieten samen van hun luxe levensstijl, in de veronderstelling dat ze de duistere figuren uit hun verleden achter zich hebben gelaten. Maar hun gelukkig samenzijn wordt al snel in gevaar gebracht door nieuwe bedreigingen. Kijk ook de trailer.
 • Infamy (6 september, serie, bingen) Gita, een zeventienjarig meisje met een Roma-achtergrond, heeft jaren in het Verenigd Koninkrijk gewoond. Nu is ze met haar familie terug naar hun geboorteland Polen verhuist. Na haar terugkeer probeert Gita zichzelf te vinden en ontdekt ze haar passies. Kijk ook de trailer.
 • Reporting for Duty (6 september, serie, bingen) Suzano (Leandro Hassum) is geboren en getogen in de fictieve stad Campo Manso in de landelijke staat Rio de Janeiro. Maar nadat hij per ongeluk een voortvluchtige crimineel heeft opgepakt die is aangesloten bij een illegale gokring, wordt hij overgeplaatst naar het middelpunt van de actie: Rio zelf. De nieuwe chef zit er tot over zijn oren in en het 8e district van Rio de Janeiro staat op zijn kop. Kijk ook de trailer.
 • Predators (6 augustus, serie, bingen) In deze documentaireserie staan vijf roofdieren voor de ultieme test om te overleven. Hun snel veranderende wereld beïnvloedt zowel hun eigen leven als dat van de wilde koninkrijken waarover ze heersen. Roofdieren aan de top worden nu plotseling uitgedaagd en ze zullen nieuwe kansen moeten grijpen om te overwinnen. Kijk ook de trailer.
 • The Hurt Locker (6 september, film) Een groep Amerikaanse elitesoldaten is in Irak belast met een levensgevaarlijke opdracht: bommen ontmantelen in het heetst van de strijd. Wanneer sergeant James aan het hoofd komt van een getraind ontmijningsteam, slaat hij zijn ondergeschikten met verstomming door hen roekeloos mee te slepen in een dodelijk kat- en muisspel met de vijand. James gedraagt zich alsof de dood hem onverschillig laat. Kijk ook de trailer.
 • Liebes Kind [Dear Child] (7 september, serie, bingen) Lena leeft in volledige afzondering in een streng beveiligd huis met de twee kinderen Hannah en Jonathan. Ze eten, gaan naar het toilet en naar bed op precies voorgeschreven tijden. Zodra een mysterieuze man de kamer binnenkomt, gaan ze in de rij staan om hun handen te laten zien. Ze doen alles wat hij zegt. Kijk hier de trailer.
 • Kung Fu Panda: The Dragon Knight, S3 (7 september, serie, bingen) 'Kung Fu Panda' Po krijgt de schuld van een ongeluk in het dorp, maar volgt er toch nog een kans op eerherstel: twee vijandige wezels proberen vier magische wapens te bemachtigen en dus reist hij de wereld over om ze stoppen. En dat doet hij samen de Engelse ridder Wandering Blade. Kijk ook de trailer.
 • Las Cintas de Rosa Peral [Rosa Perals Tapes] (8 september, docufilm) Op 1 mei 2017 pleegden politieagenten Rosa Peral en Albert López, haar minnaar, een moord. Het slachtoffer was Pedro Rodríguez, de vriend van Peral en ook een politieagent. Zijn lijk werd in een uitgebrande auto gevonden. Voor het misdrijf werd Peral veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf. In deze documentaire vertelt zij, vanuit de gevangenis, haar kant van het verhaal. Verder komen ook haar beste vrienden aan het woord, evenals de advocaten die bij het proces betrokken waren en de journalisten die verslag deden van de daad. Kijk ook de trailer.
 • Spy Ops (8 september, docuserie) Agenten en inlichtingenofficieren van geheime diensten als MI6 en CIA delen verhalen uit het spionagevak. Onder andere wordt uit de doeken gedaan hoe tijdens de Koude Oorlog campagnes zijn opgezet en staatsgrepen zijn uitgevoerd door geheim agenten. De verhalen worden veelal verteld aan de hand van interviews met de bewuste ambtenaren, officieren en spionnen. Kijk ook de trailer.
 • Wrestlers (13 september, serie, bingen) In deze docuserie proberen de nieuwe eigenaren van een fameuze professionele worstelorganisatie en een groep opkomende sterren het verschil te maken buiten de ring. Kijk ook de trailer.
 • Tapie [Class Act] (13 september, serie, bingen) Een supergedreven man uit de arbeidersklasse wordt een van de meest controversiële openbare figuren van Frankrijk in deze gedramatiseerde biopic over Bernard Tapie. Kijk ook de trailer.
 • Freestyle (13 september, film) Een beginnende rapper met een crimineel verleden heeft geld nodig voor tijd in de opnamestudio en zet een riskante drugsdeal op touw die hem alles kan kosten. Kijk ook de trailer.
 • Ganz normale Männer - Der 'vergessene Holocaust' (13 september, docufilm) Deze documentaire onderzoekt hoe en waarom duizenden gewone Duitsers als lid van de nazipolitie op grote schaal wreedheden begingen tijdens de Holocaust. Kijk ook de trailer.
 • Het Gouden Uur (14 september, serie, bingen) Het eerste uur na een terroristische aanslag is cruciaal. Mardik is een zeer gedreven rechercheur van Afghaanse afkomst, die enorm wordt gewantrouwd door AIVD-medewerker Joëlle. Dit komt omdat ze iets over zijn verleden heeft ontdekt. Lees ook onze recensie.
 • Las viudas de los jueves [Thursdays Widows] (14 september, serie, bingen) Teresa vindt haar man en zijn twee beste vrienden dood in de uitbundige gemeenschap waar ze wonen. Als de waarheid aan het licht komt, komen er ook duistere geheimen. Kijk ook de trailer.
 • Ehrengard: The Art of Seduction (14 september) In het sprookjeskoninkrijk Babenhausen wordt een jonge, zelfbenoemde expert in de liefde, Cazotte, ingehuurd door de sluwe groothertogin om haar te helpen een erfgenaam te vinden. Terwijl ze op zoek gaat naar een geschikte toekomstige prinses, leert Cazotte de schuchtere en introverte kroonprins de kunst van het verleiden en de liefde bedrijven. Kijk ook de trailer.
 • Surviving Summer, S2 (15 september, serie, bingen) De wilde Summer Torres, een rebelse tiener uit Brooklyn in New York, wordt van school gestuurd en "verbannen naar Australië": ze wordt daarheen gestuurd om bij familievrienden te gaan wonen in het aanvankelijk saaie, kleine stadje Shorehaven aan de Great Ocean Road in Victoria. Ondanks haar rebelse inspanningen wordt Summer verliefd op de stad, de mensen en de branding, en probeert ze zich aldaar te settelen. Kijk ook de trailer.
 • The Pacific (15 september, serie, bingen) We volgen Robert Leckie, Eugene Sledge en John Basilone, drie Amerikaanse mariniers van de First Marine Division. Hun levens zijn vervlochten met op de achtergrond de strijd in de Pacific ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. We zien ze vanaf hun eerste gevechten tegen de Japanners op Guadalcanal, de landing bij Kaap Gloucester, de Slag om Peleliu. Kijk ook de trailer.
 • Fight Club (15 september, film) Verzekeringsinspecteur Jack lijdt aan chronische slapeloosheid en is een trouw bezoeker van praatgroepen. Hij probeert wanhopig uit zijn oersaaie bestaan te ontsnappen en de ontmoeting met Tyler Durden, een charismatische zeepverkoper met een bizarre levensfilosofie, komt als geroepen. Kijk ook de trailer.
 • 65 (16 september, film) Een astronaut belandt na een crash op een mysterieuze planeet. Hij is er in het gezelschap van een jonge vrouw. Hun nieuwe omgeving blijkt levensgevaarlijk wanneer ze het moeten opnemen tegen een onbekende vijand. Lees ook onze recensie.
 • The Saint of Second Changes (19 september, film) Mike Veeck groeide op in de schaduw van zijn ritselende vader, honkbaleigenaar Bill Veeck uit de Hall of Fame. De naam Veeck werd zowel legendarisch als berucht in het professionele honkbal omdat ze het plezier in de honkbalstadions introduceerden - weggevertjes, thema-avonden, vuurwerk en nog veel meer. Kijk ook de trailer.
 • My Happy Marriage (20 september, serie, finale) Japan, de 19e eeuw. Miyo Saimori is de oudste dochter van de gerespecteerde Saimori-clan, wier bovennatuurlijke talenten de mensheid al generaties lang beschermen tegen demonische entiteiten. Zij is echter geboren zonder enige krachten. Na de vroegtijdige dood van haar moeder wordt ze tot slaaf gemaakt door een mishandelende stiefmoeder en stiefzusje. Kijk ook de trailer.
 • Snake Eyes: G.I. Joe Origins (23 september, film) Het verhaal gaat over Snake Eyes. Hij wil één van de elite-moordenaars van de Arashikage-clan zijn, maar de weg naar deze kringen is doordrenkt van zweet en bloed. De brute moordenaars van de Arashikage-clan nemen banen aan die niemand anders durft te doen en alleen bijzonder goede jagers worden voor hen geselecteerd. Snake Eyes is vastbesloten om Hard Master met zijn leraar te trainen om zijn ultieme doel te bereiken. Kijk ook de trailer.
 • Zwaar Verliefd! 2 (24 september, film) Eindelijk gaan Isa en Ruben samenwonen. Hun relatie krijgt meer verdieping, maar de eerste tekenen van sleetsheid dienen zich aan. Dan ontmoet Isa wat lijkt de perfecte match en Ruben kan een zeer aantrekkelijke klus krijgen. Kijk ook de trailer.
 • Who Killed Jill Dando? (26 september, docuserie) Herbeleef de schokkende moord in 1999 op de geliefde tv-presentatrice Jill Dando, die deskundigen en het publiek blijft verbijsteren, in deze diepgaande documentaire. Kijk ook de trailer.
 • The Wonderful World of Henry Sugar (27 september, kortfilm) Het verhaal over de rijke gokliefhebber Henry Sugar is geïnspireerd op Roald Dahls 'Het wonderlijke verhaal van Hendrik Meier'. Henry ontdekt een medisch rapport over een circusartiest die door objecten heen kon zien. Dankzij Yogi Hardawar in India was deze man in staat geweest zijn unieke vaardigheid te ontwikkelen. Geïntrigeerd door dit verslag, probeert Henry deze bijzondere gave zelf onder de knie te krijgen.
 • Encounters (27 september, docuserie) Explosieve nieuwe onthullingen van militaire klokkenluiders over buitenaardse ontmoetingen, UFO's en clandestiene Pentagon programma's, evenals berichtgeving van grote nieuwsbronnen, hebben een nieuwe urgentie ingeblazen in een onderwerp dat we decennia lang hebben verbannen naar het rijk van samenzweringen.
 • Banlieusards 2 [Street Flow 2] (27 september, film) Het verhaal van de broers Traoré: Demba, Soulaymaan en Noumouké. De ene wil zijn leven beteren na een bijna-doodervaring, de tweede zet zijn eerste stappen als advocaat, terwijl de laatste betrokken is bij talloze vechtpartijen tussen rivaliserende buurten. Kunnen de drie broers weerstand bieden aan de golf van geweld en de wreedheid van de gebeurtenissen die hen overkomen?
 • Castlevania Nocturne (28 september, serie, bingen) Frankrijk 18e eeuw. Richter Belmont, een afstammeling van Trevor Belmont, en Marie Renard zetten hun langlopende vampieren jacht tijdens de Franse Revolutie voort. In naam der huizen Belmont trekken ze ten strijde. Kijk ook de trailer.
 • La oscuridad de La Luz del Mundo (28 september, docufilm) Voor het eerst onthullen klagers tegen de leiders van de megakerk La Luz del Mundo het misbruik waaronder ze hebben geleden door middel van exclusieve interviews.
 • Knowhere (29 september, film) Mia is een jonge vrouw die in verwachting is. Ze ontsnapt uit een land in oorlog door zich te verstoppen in een zeecontainer aan boord van een vrachtschip. Na een hevige storm bevalt ze van haar kind terwijl ze verdwaald is op zee, waar ze moet vechten om te overleven. Kijk ook de trailer.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV