Recensie: eerste aflevering van komedieserie De Poli is allesbehalve komisch

Recensie: eerste aflevering van komedieserie De Poli is allesbehalve komisch
Met Jelka van Houten en Susan Visser

Film :

Zondag 22 oktober is de nieuwe komedie De Poli van start gegaan op NPO 3. In de serie wil gynaecoloog Esther Bens (Jelka van Houten) gevoelige onderwerpen uit de taboesfeer halen. Lukt het om daar een grappige draai aan te geven? Lees hier de recensie van de eerste aflevering van De Poli.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Afdeling Gynaecologie/Verloskunde
In de eerste aflevering is te zien dat Tobias met frisse tegenzin begint aan zijn co-schappen op de afdeling Gynaecologie/Verloskunde. Hij denkt de hardwerkende arts-assistent Selina te kunnen overtreffen. Terwijl verpleegkundige Patty zich uit de naad werkt, doet verpleegkundige Brigitte zo min mogelijk vanwege een burn-out. Verloskundige Lieke moet een barende vrouw overdragen aan de afdeling vanwege een medische indicatie. Ondertussen zet gyneacoloog Esther zich in voor veranderingen op de afdeling.

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 60% | IMDb ★ 7,9

Deze serierecensie is gebaseerd op de eerste aflevering van De Poli.

Aan gebrek aan ervaring ligt het niet: de acteurs in De Poli hebben stuk voor stuk een lange cv. Zou het dan het onderwerp zijn? Als we kijken naar het succes van Kim van Kooten's serie over het reilen en zeilen op de afdeling klinische verloskunde Dag & Nacht - die wij overigens ook niet ontzettend geslaagd vonden, maar het publiek wel - is dat ook onwaarschijnlijk. Zou het kunnen dat typisch vrouwelijke zaken als baarmoeders en bevallingen zich niet lenen voor humor? Wellicht hebben de schrijvers van De Poli gedacht dat door vaak het woord 'kut' te roepen en er zelfs één laten zien, de lach vanzelf zou komen. Helaas is dat niet voldoende voor een komische dramaserie. Hopelijk slaat De Poli keihard terug met hele grappige vervolgafleveringen, maar krijgt nu slechts tweeëneenhalve ster.

Cast
Naast Jelka van Houten (Jelka Op Eigen Houtje) zijn ook Porgy Franssen (Flikken Rotterdam), Susan Visser (Gooise Vrouwen), Naomi Velissariou (Het Smelt), Stephanie van Eer (Costa!!) en Chris Peters (Tonio) te zien in deze serie. Deze productie is een samenwerking van Endemol Shine en AVROTROS.

De eerste aflevering van De Poli is vanaf zondagavond 22 oktober 2023 te streamen bij NPO Start. De volgende negen afleveringen zijn wekelijks te zien op zondag om 21.15 uur op NPO 3 en via NPO Start. Het volledige seizoen is nu al te zien op NPO Plus. Genre: komedie, drama.

Actuele video's

Meer actuele video's