Nieuwe docuserie Duidelijke taal met Loes Luca start woensdag 8 november

Nieuwe docuserie Duidelijke taal met Loes Luca start woensdag 8 november
Hoe gaan mensen om met laaggeletterdheid?

Kijktip :

Na Frans Bauer met Leven zonder letters duikt ook Loes Luca met een tv-programma in een actueel onderwerp: laaggeletterdheid. In Duidelijke taal doet de actrice vanaf woensdag 8 november eigen onderzoek en wil ze weten wat het betekent voor mensen in hun dagelijkse leven als ze moeite hebben met lezen en schrijven.

Duidelijke taal gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Onzichtbaar probleem
In Nederland kampen zeker tweeënhalf miljoen mensen met laaggeletterdheid. Maar bijna niemand heeft het erover, laat staan dat het gezien wordt: het is een onzichtbaar probleem. Wie zijn deze mensen? Hoe (over)leven zij in een maatschappij waarin alles om taal draait? Luca ontmoet in de eerste aflevering de Rotterdamse Adrie en de Surinaamse Eudia.

Sociale isolatie
Adrie en Eudia hebben moeite met lezen en schrijven, waardoor ze sociaal geïsoleerd leven en beperkt deelnemen aan de maatschappij. Vanzelfsprekende dingen als boodschappen doen, een baan hebben, of met vrienden afspreken in de stad, zijn voor hen een behoorlijke uitdaging. Bij Mixblik kunnen laaggeletterde vrouwen die gevlucht zijn naar Nederland, terecht om samen te koken en taalles te volgen. Loes kookt met de dames mee.

Duidelijke taal is vanaf woensdag 8 november wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Duidelijke taal terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's