Top 10: De beste films op Netflix van het jaar 2023

Top 10: De beste films op Netflix van het jaar 2023
Met The Killer en verrassende nummer 1

Film :

Het jaar 2023 was voor streamingdienst Netflix weer een jaar van hoge pieken en diepe dalen. Toch komen ze ook dit jaar weer met een aantal ijzersterke producties. Gids.tv zet de beste films op Netflix van dit jaar voor je op een rij.

De komende dagen volgen de beste films van 2023, de beste series van 2023 en meer eindejaarslijstjes. Lees hier alle eindejaarslijstjes van Gids.tv.

10. Fair Play (2023)

Gids.tv: ★★★½ | IMDb ★ 6,4

Bron: Netflix
We trappen af met een broeierige thriller met Phoebe Dynevor (Bridgerton) en Alden Ehrenreich (Solo: A Star Wars Story) in de hoofdrollen die beide ijzersterk acteerwerk laten zien. De film bevat twee seksscènes die eigenlijk in hun eentje al het volledige verhaal vertellen: het zo simpel maken van de verhaalvertelling hebben we eigenlijk maar in een paar films gezien. Lees hier waar je de film Fair Play kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Fair Play.

9. Nyad (2023)

Gids.tv: ★★★½ | IMDb ★ 7,1

Bron: Netflix
De makers van de twee topdocumentaires The Rescue en Free Solo - voor die laatste wonnen ze onder meer een Oscar en een BAFTA voor beste documentaire - maken nu voor het eerste een fictiefilm, gebaseerd op een bijzonder waargebeurd verhaal. Met Anette Benning en Jodie Foster in de hoofdrollen zit het met het acteerwerk wel snor. Lees hier waar je de film Nyad kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Nyad.

8. Rustin (2023)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 6,5

Bron: Netflix
Na de fantastische film Ma Rainey's Black Bottom - die door Gids.tv met vijf sterren werd beoordeeld - zijn de verwachtingen voor George C. Wolfe's nieuwe film hoog gespannen. De film wordt naast een geweldige cast mede gemaakt door de hoofdrol van Colman Domingo. Een heerlijke film voor een winterse avond, vooral als je ook nog wat bij wilt leren. Lees hier waar je de film Rustin kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Rustin.

7. Luther: The Fallen Sun (2023)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 6,4

Bron: Netflix
Het vijf seizoenen tellende misdaadspektakel Luther met sterke hoofdrol voor charismatische acteur Idris Elba komt tot een einde op een redelijk verrassende manier: een film. Ook deze productie was een succes op Netflix en wist deze bloedspannende epiloog meerdere weken op één in de best bekeken top 10 van de streamingdienst te staan. Lees hier waar je de film Luther: The Fallen Sun kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Luther: The Fallen Sun.

6. They Cloned Tyrone (2023)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 6,6

Bron: Netflix
Het is niet makkelijk om films te maken die zich over meerdere genres heen bewegen en deze film doet dat verrassend goed. They Cloned Tyrone heeft het mysterie van een goede Scooby-Doo aflevering, de thrillerelementen van Get Out van Jordan Peele en de maatschappelijke thematieken die ook door Boots Riley in Sorry to Bother You. De cast maakt het af met John Boyega, Teyonah Parris en Jamie Foxx in de hoofdrollen. Lees hier waar je de film They Cloned Tyrone kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van They Cloned Tyrone.

5. The Last Kingdom: Seven Kings Must Die (2023)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 6,9

Bron: Netflix
Met vijf seizoenen en zesenveertig afleveringen komt de historische Britse topserie tot een einde. Maar niet getreurd: acteur Alexander Dreymon ontketent nog één keer de chaos. Een waardige afsluiter, een mooie geschiedenisles en lang leve de Koning! Lees hier waar je de film The Last Kingdom: Seven Kings Must Die kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van The Last Kingdom: Seven Kings Must Die.

4. Blood & Gold (2023)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 6,5

Bron: Netflix
Het was misschien wel één van grootste verrassingen van dit jaar: deze oorlogsfilm met foute rand die er bijzonder goed in gaat. Mede door de cartooneske nazi’s schurkenrol van Alexander Scheer en cast en de snoeiharde actiescènes zijn een lust voor het oog. De mix van humor, actie en toffe verhaallijnen maakt deze andere Inglourious Basterds-versie meer dan het kijken waard. Lees hier waar je de film Blood & Gold kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Blood & Gold.

3. Extraction 2 (2023)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,0

Bron: Netflix
Het moge duidelijk zijn: regisseur Sam Hargrave zet wederom een staaltje adembenemend filmisch vakmanschap neer met een hoeveelheid spectaculaire actie die je op je puntje van je stoel laat zitten. Extraction 2 zit wederom bomvol ijzersterke vechtscènes en het nodige drama, want dit keer moet er een gezin bevrijd worden. Pure popcorn en acteur Chris Hemsworth laat zijn spierballen zien. Lees hier waar je de film Extraction 2 kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Extraction 2.

2. The Killer (2023)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 6,8

Bron: Netflix
Als regisseur David Fincher, die met films als Se7en, Fight Club en Zodiac heeft laten zien één van de grote meesters uit het thrillergenre te zijn: als er een nieuwe film komt, dan zitten wij al op het puntje van onze stoel. En dat is geen straf: met Michael Fassbender heeft Fincher namelijk een samenwerkingspartner gevonden die nieuw leven in zijn films blaast. Lees hier waar je de film The Killer kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van The Killer.

1. Nimona (2023)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 7,6

Bron: Netflix
Netflix maakte de afgelopen jaren al een aantal prachtige animatiefilms, zo ook deze parel van het afgelopen jaar. Het verhaal van Ballister Boldheart en Nimona is er eentje die gezien moet in mooie animatie en geweldige boodschap. Met de stemmen van Chloë Grace Moretz en Riz Ahmed. Lees hier waar je de film Nimona kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Nimona.

De redactie van Gids.tv wenst u een geweldig 2024! Ook volgend kalenderjaar zal de filmredactie weer velen films en series kijken en de bezoeker voorzien van de beste tips.

Actuele video's

Meer actuele video's