Flop 10: de slechtste films op Netflix van het jaar 2023

Flop 10: de slechtste films op Netflix van het jaar 2023
Van toeristische reclamespot tot vreselijk Italiaans tragedie in komedieverpakking

Film :

Het jaar 2023 was voor streamingdienst Netflix weer een jaar van hoge pieken en diepe dalen. Er waren aardig wat hoogtepunten, maar ook wel echt flink wat dieptepunten. Gids.tv zet de beste slechtste op Netflix van dit jaar voor je op een rij.

De komende dagen volgen de beste films van 2023, de beste series van 2023 en meer eindejaarslijstjes. Lees hier alle eindejaarslijstjes van Gids.tv.

10. A Tourist's Guide to Love (2023)

Gids.tv: ★★ | IMDb ★ 5,7

Rachael Leigh Cook en Scott Ly in 'A Tourist Guide to Love'. Bron: Netflix
We starten deze lijst met een grote reclamespot voor het prachtige Vietnam die wel gemaakt lijkt te zijn voor de luie Gen-Z'er die geen zin heeft om zelf op pad te gaan: niet creatief en veel te weinig om het lijf. A Tourist's Guide to Love kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van A Tourist Guide to Love.

9. The Mother (2023)

Gids.tv: ★★ | IMDb ★ 5,6

Jennifer Lopez in 'The Mother'. Bron: Netflix
De premise van deze film is eigenlijk best heel goed en met een kick-ass Jennifer Lopez in de hoofdrol kan er ook niet veel misgaan: het eindresultaat is helaas een film die we heel snel weer zijn vergeten. Tenenkrommende actiescènes en een heel matig script. Lees hier waar je The Mother kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van The Mother.

8. Choose Love (2023)

Gids.tv: ★½ | IMDb ★ 5,0

Key art met Laura Marano in 'Choose Love'. Bron: Netflix
We mogen in de film Choose Love zelf kiezen met wie we Laura Marano willen zien slagen in de liefde, maar alle drie de verhalen zijn zo oersaai dat we aan het einde van de rit vooral willen dat Marano met geen enkele van de drie slaagt en voor altijd alleen blijft. Lees hier waar je Choose Love kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van .

7. Locked In (2023)

Gids.tv: ★½ | IMDb ★ 5,1

Actrice Famke Janssen (Katherine Carter) in de film 'Locked In'
We hebben het locked-in syndroom al best wel vaak in films gezien, maar één van de slechtste voorbeelden is deze film uit dit jaar. Famke Janssen staat de laatste jaren nu al niet echt bekend om het feit dat ze de beste projecten kiest, maar deze spant misschien wel de kroon. Lees hier waar je Locked In kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Locked In.

6. Hidden Strike (2023)

Gids.tv: ★½ | IMDb ★ 5,3

Acteur Jackie Chan (Luo Feng) en John Cena (Chris van Home) in de film 'Hidden Strike'
Scott Waugh kan toch wel mee in de lijst van slechtste vakmensen van 2023: hij bracht dit jaar het wanproduct Expend4bles en wist ook niet te imponeren met deze film op Netflix, die wel een leuk rolletje in huis heeft voor Jackie Chan maar verder wat ons betreft vooral zo snel mogelijk in de 'uitverkoopbak' van Netflix mag verdwijnen. Lees hier waar je Hidden Strike kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Hidden Strike.

5. Noise (2023)

Gids.tv: ★½ | IMDb ★ 3,5

Ward Kerremans in 'Noise'. Bron: Netflix
Een thriller van Vlaamse bodem: dat is normaal gesproken toch een leuke combinatie. De nadruk op normaal gesproken, want van die goede naam is in dit geval geen sprake. Eigenlijk verdiend geen enkel element in deze film. de schoonheidsprijs, behalve dan misschien het camerawerk van Anton Mertens. Lees hier waar je Noise kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Noise.

4. Heatwave (2022)

Gids.tv: ★½ | IMDb ★ 5,0

Kat Graham in 'Heatwave'. Bron: Netflix
Net als bij de nummer 2 van de lijst is deze film er eentje die in de jaren 2000 gemaakt had kunnen zijn, in de kluis is blijven liggen en nu is uitgekomen. De situaties in Heatwave zijn spannend maar nergens spannend genoeg, waardoor je er uiteindelijk achterkomt dat je een ruime anderhalf uur hebt zitten slapen. Lees hier waar je Heatwave kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Heatwave.

3. Operacja: Soulcatcher (2023)

Gids.tv: ★½ | IMDb ★ 3,7

Bron: Netflix
Een aantal treurige Poolse special effects, een constant trillende camera en een heel matig verhaal: dat is het enige dat je uit deze film zult halen. Een zeer treurige gedachte en een zeer terechte nummer 3. Lees hier waar je Operacja: Soulcatcher kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Operacja: Soulcatcher.

2. V for Vengeance (2022)

Gids.tv: ★ | IMDb ★ 3,9

Bron: Paramount Pictures
Jocelyn Hudon is geen kleine naam in Hollywood, maar ook zij is in de slechte B-film categorie terecht gekomen. Het script is tenenkrommend slecht, waardoor je zelfs niet eens kan spreken van een goede slechte film maar alleen maar van een slechte slechte film die vol zit van amateurtoneel. Lees hier waar je V for Vengeance kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van V for Vengeance.

1. A través del mar [Through my Window Across the Sea] (2023)

Gids.tv: ★ | IMDb ★ 5,4

Clara Galle en Julio Peña in 'A través del mar'. Bron: Netflix
De allerslechtste film die we in dit jaar hebben gezien op Netflix is deze film uit Spanje, waarbij we gelijkenissen zien met de Poolse trilogie 365 Days. Het enige wata die films voor hebben op deze reeks is dat zij zichzelf in essentie al niet serieus nemen en deze film lijkt te vinden één van de beste romantische dramas van de laatste jaren te zijn. Het tegenovergestelde van dat is waar. Lees hier waar je A través del mar kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Through my Window Across the Sea.

De redactie van Gids.tv wenst u een geweldig 2024! Ook volgend kalenderjaar zal de filmredactie weer velen films en series kijken en de bezoeker voorzien van de beste tips.

Actuele video's

Meer actuele video's