Streamingtips voor dit weekend: deze films en series kun je streamen (5-7 januari)

Streamingtips voor dit weekend: deze films en series kun je streamen (5-7 januari)
Met onder meer Fool Me Once en Good Grief

Kijktip :

Elke week verschijnt er weer een nieuwe lading gloednieuwe content op de vele streamingdiensten die Nederland rijk is. Ook deze week heeft Gids.tv weer de nodige films en series op een rijtje gezet die het waard zijn om te kijken.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

5 kijktips van Gids.tv

Fool Me Once (maandag)

Netflix (serie, bingen)

Adeel Akhtar in 'Fool Me Once'. Bron: Netflix
De serie gaat over Maya Stern, die de brute moord op haar man Joe probeert te verwerken. Wanneer Maya een nanny-cam installeert, schrikt ze zich kapot als ineens haar man in beeld staat. Detective Sergeant Sami Kierce leidt het moordonderzoek naar Joe's dood en heeft het ook nog eens moeilijk met zijn eigen geheimen. Bekijk hier waar je vanaf 1 januari Fool Me Once kunt streamen.

Lees ook onze review van Fool Me Once, die we beoordelen met streamen.

Society of the Snow [La sociedad de la nieve] (4 januari)

Netflix (film)

Screencap uit de film 'Society of the Snow'. Bron: Netflix
De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. We volgen een rugbyteam dat naar Chili vliegt voor een toernooi. Wanneer hun vliegtuig hoog in de bergen neerstort, moeten de overlevenden onder de meest erbarmelijke omstandigheden zien te overleven. Lees hier waar je Society of the Snow kunt kijken.

Lees ook onze review van La sociedad de la nieve, die we beoordelen met streamen.

The Brothers Sun (4 januari)

Netflix (serie, bingen)

Sam Song Li en Michelle Yeoh als 'The Brothers Sun'. Bron: Netflix
De serie volgt Charles Sun, een gangster uit Taipei die zich in zijn leven heeft gevestigd als een meedogenloze moordenaar, maar naar L.A. moet om zijn moeder en jongere broer te beschermen nadat zijn vader werd neergeschoten door een mysterieuze huurmoordenaar. Bekijk hier waar je vanaf 4 januari The Brothers Sun kunt streamen.

Lees binnenkort onze review van The Brothers Sun, die we beoordelen met streamen.

Good Grief (5 januari)

Netflix (film)

Dan Levy, Ruth Negga en Himesh Patel in 'Good Grief'. Bron: Netflix
De voormalige schilder Marc is een kinderboekenillustrator die een comfortabel huwelijk heeft met de charismatische Oliver. Wanneer deze komt te overlijden, stort Marc ineen. Met zijn beste vrienden Sophie en Thomas reist hij naar Parijs en staat hij stil bij zijn leven en worden harde, maar goedbedoelde waarheden verkondigd. Lees hier waar je vanaf 5 januari Good Grief kunt kijken.

Lees ook onze review van Good Grief, die we beoordelen met streamen.

Insidious: The Red Door (6 januari)

Netflix (film)

Patrick Wilson in 'Insidious: The Red Door'. Bron: Netflix
In deze film keert de oorspronkelijke cast van de horrorfranchise terug voor het laatste deel van de gruwelijke saga van de familie Lambert. Om voorgoed van hun duistere demonen af te komen moeten Josh en de inmiddels studerende Dalton dieper dan ooit Het Verder in. Daar worden ze geconfronteerd met het donkere verleden van hun familie en een reeks nieuwe, nog ergere verschrikkingen die achter de rode deur schuilen. Lees hier waar je Insidious: The Red Door kunt kijken.

Lees binnenkort onze review van Insidious: The Red Door, die we beoordelen met streamen.

Andere tips op de streamingdiensten

  • Bitconned (Netflix. 1 januari, docufilm) In deze documentaire over waargebeurde misdaad gebruiken drie mannen de wispelturige cryptocurrency-markt om miljoenen te stelen van investeerders en als een koning te leven. Lees ook onze review.
  • You Are What You Eat: A Twin Experiment (Netflix. 1 januari, docuserie, bingen) In dit unieke experiment volgen identieke tweelingen ieder acht weken lang een eigen dieet en lifestyle om te zien welke invloed bepaalde soorten voedsel op het lichaam hebben. Kijk ook de trailer.
  • Echte Meisjes in de Jungle, S2 (Videoland. 1 januari, realityserie, première) Exact een jaar na het eerste revival-seizoen van Echte Meisjes in de Jungle is het tweede seizoen te zien. Deveny Sooda, Famke Louise, Imen Dirie, Jacomien Zoer, Kelly van der Veer, Lesley Versprille, Louisa Janssen, Michella Kox, Michelle Bibi, Shanta Bakker en Shirley Cramer gaan dit seizoen de strijd met elkaar aan in de jungle. Lees ook onze review.

Na de première van de serie (die bestaat uit één aflevering) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 19 februari.

  • Big Momma’s House (Videoland. 1 januari, film) Wanneer Big Momma plotseling op reis gaat, dreigt het plan te mislukken en is het aan Malcolm om de rol van de spraakmakende oma over te nemen. Malcolm heeft alles onder controle, behalve wanneer hij verliefd wordt op Sherry.

Naast Big Momma's House (2000) zijn ook Big Momma’s House 2 en Big Momma’s: Like Father, Like Son te zien op Videoland.

  • De Grote Slijmfilm (Videoland. 1 januari, film) Indy en haar BFF Olivia zijn net als alle kinderen over de hele wereld gek op slijm. Op Internationale Slijmdag doen ze mee met een wedstrijd om het meest originele slijm te maken. De enige die een enorme hekel heeft aan slijm is Dominicus Duff, de grootste speelgoedbaas van het land. Kijk ook de trailer.
  • Sweet Dreams (Prime Video. 1 januari, film) Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe. Hun vervreemde zoon Cornelis en zijn hoogzwangere vrouw Josefien arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Kijk ook de trailer.
  • Kin, S2 (NPO Plus. 1 januari, serie, bingen) De serie draait om de criminele familie Kinsella, die in een vreselijke bendeoorlog verwikkeld is geraakt. Uit wraak voor een dood beginnen de Kinsella's een bendeoorlog met de vermeende daders: het internationale kartel onder leiding van de drugsbaas Eamon Cunningham. Kijk ook de trailer.
  • Five Nights at Freddy's (Pathé Thuis. 3 januari, premium huurfilm) Een getroebleerde bewaker begint te werken bij restaurant Freddy Fazbear's Pizza. Tijdens zijn eerste nacht op het werk realiseert hij zich dat de nachtdienst bij Freddy's niet zo simpel zal zijn. Lees ook onze review.
  • The Hunt for Raoul Moat (NPO Plus. 4 januari, serie, bingen) Serie over de politieoperatie in 2010 om voortvluchtige Raoul Moat te arresteren. Hij ging naar Northumbria nadat hij één persoon had gedood en twee anderen had verwond. Kijk ook de trailer.
  • __The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry (Pathé Thuis. 4 januari, huurfilm)__Dit bijzondere verhaal gaat over Harold. Hij is een gewone man die door het leven is gegaan en aan de zijlijn heeft geleefd, totdat hij op een dag een brief gaat posten... en gewoon doorloopt. Kijk ook de trailer.
  • Big Picnic [Velyka prohulianka] (Pathé Thuis. 4 januari, huurfilm) Tijdens een warm en zonnig weekend kiezen twee totaal verschillende families ervoor te gaan barbecueën in het park: de Drahomanovys werken in de culturele sector en de Nalyvaichenkos zijn lokale ondernemers. Ze kennen elkaar niet, maar al snel ontstaat er een ruzie die verandert in een ordinaire oorlog om de beschikbare barbecueplaats. Kijk ook de trailer.
  • It Lives Inside (Pathé Thuis. 4 januari, huurfilm) Het verhaal gaat over Sam. Zij wil niets liever dan erbij horen op haar Amerikaanse highschool en probeert haar Indiase familie en cultuur te verbergen. Tot Sam's grote frustratie duikt haar oude beste vriendin Tamira ineens op met een mysterieuze glazen pot en begint zich steeds vreemder te gedragen. Kijk ook de trailer.
  • Unicorn Wars (Pathé Thuis. 4 januari, huurfilm) Teddyberen zijn al eeuwenlang verwikkeld in een strijd met de eenhoorns van het Magisch Woud. In een militair bootcamp worden rekruten getraind - lees: gehersenspoeld - met het mantra "Goede eenhoorn, dode eenhoorn". Kijk ook de trailer.
  • Maggie Moore(s) (Netflix. 5 januari, film) Het verhaal gaat over een lokale politiechef Jordan Sanders. Hij staat voor een raadsel wanneer er binnen een paar dagen twee vrouwen worden vermoord. De twee slachtoffers lijken geen link te hebben, behalve het bizarre feit dat ze allebei Maggie Moore heten. Lees ook de recensie.
  • The Hunt (Netflix. 5 januari, film) Een groep mensen ontwaakt op een onbekende plek, zonder enig idee hoe ze daar terecht is gekomen. Snel wordt duidelijk dat er, puur voor de lol, op hen gejaagd wordt door een stel geprivilegieerden. Maar een jonge vrouw Crystal weet echter hoe ze het spel moet overleven en besluit de jagers zelf een kopje kleiner te maken. Haar missie: zoek wie hier verantwoordelijk voor is. Kijk ook de trailer.
  • Foe (Prime Video. 5 januari, film) Veertig jaar in de toekomst leidt een getrouwd stel, Junior en Henrietta, een eenzaam leven op een geïsoleerde boerderij. Hun rusteloze leventje wordt verstoord wanneer er plots een vreemdeling aan de deur staat. De vreemdeling, Terrance genaamd, doet de man een voorstel dat er voor zorgt dat hun huwelijk op scherp komt te staan. Kijk ook de trailer.
  • James May: Our Man in India (Prime Video. 5 januari, serie, bingen) May begint zijn reis in Mumbai en reist naar het noorden via Udaipur om het Holi festival mee te maken, voordat hij naar Rajasthan gaat. Vervolgens doorkruist hij Delhi, Agra en Jaipur – de zogenaamde ‘gouden driehoek’ – voordat hij de Ganges in oostelijke richting volgt naar de heilige stad Varanasi. Kijk ook de trailer.
  • The Rookie, S5 (Videoland. 6 januari, serie, bingen) John Nolan is net veertig. Hij bevindt zich op een keerpunt in zijn leven: hij is net gescheiden van zijn vrouw en zijn zoon gaat naar de universiteit. John besluit vervolgens om een oude droom waar te gaan maken en politieagent te worden. Hij verhuist naar Los Angeles en vervoegt de Los Angeles Police Department, waar hij de oudste 'jonge rekruut' is. Kijk ook de trailer.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's