Geweldige romantische comedy Notting Hill op tv

Geweldige romantische comedy Notting Hill op tv
Julia Roberts en Hugh Grant pakken je helemaal in

Kijktip :

Aan het eind van de jaren negentig was actrice Julia Roberts op de toppen van haar roem. Precies op dat moment bracht ze één van haar meest iconische films uit, in een genre waar de superster zich volledig thuisvoelt: de romantische comedy. Notting Hill werd een wereldwijd succes.

Het verhaal
Eén van de leukste aspecten van de film is dat Roberts in feite zichzelf speelt. Ze is Anna Scott, op dat moment de grootste filmster van de wereld. Zij loopt tijdens een bezoek aan Londen toevallig de kleine boekenwinkel van Will Thacker (gespeeld door Hugh Grant) binnen. Als Will per ongeluk zijn drankje op Anna morst, gaat ze met hem mee naar huis om zich om te kleden. Het is het begin van een onwaarschijnlijke romance, die vooral Will niet koud laat vanwege alle paparazzi-aandacht.

Kassucces
Zoals gezegd werd Notting Hill een enorm kassucces: wereldwijd bracht de film bijna 400 miljoen dollar op. Dat mocht eigenlijk geen verrassing heten: Julia Roberts was ook in het echt de grootste vrouwelijke filmster van de wereld, terwijl Hugh Grant op dat moment de koning van de romantische comedy was. Bovendien werd het script geschreven voor specialist Richard Curtis, die miljoenen dollars verdiende met Four Weddings and a Funeral, Bridget Jones's Diary en Love Actually.

Blijvend populair
Nog steeds behoort Notting Hill tot de meest geliefde romantische comedy's van de jaren negentig. Bovendien werd de film ook goed ontvangen door de critici. Roberts en Grant kregen, net als de film zelf, een nominatie voor een Golden Globe Award. In de bijrol schittert acteur Rhys Ifans, die terecht een BAFTA-nominatie ontving.

Notting Hill wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is vanavond (maandag 15 juli) om 20.30 uur te zien op Net 5.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV