Klassieke romcom Sleepless in Seattle zaterdag te zien op Net5

Klassieke romcom Sleepless in Seattle zaterdag te zien op Net5
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

In de jaren negentig waren Hollywoodsterren Tom Hanks en Meg Ryan het ultieme romcom-koppel. Die status hadden ze te danken aan slechts twee films: Sleepless in Seattle (1993) en You've Got Mail (1998). Die eerste is zaterdagavond te zien op Net5, direct gevolgd door de tweede. Je kunt Sleepless in Seattle streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
Jonah Baldwin heeft net zijn moeder verloren en ziet vader Sam (gespeeld door Tom Hanks) kapot gaan van verdriet. In een poging hem aan een nieuwe liefde te helpen belt hij een bekend radiostation. Met tegenzin vertelt Sam zijn tragische verhaal en raakt hiermee de harten van honderden vrouwelijke luisteraars onder wie Annie Reed (Meg Ryan). Annie kan het verhaal over Sam niet meer vergeten. Probleem is de afstand. Hij woont in Seattle en zij in Baltimore.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Met de film Sleepless in Seattle brengt regisseur Nora Ephron een eerbetoon aan de klassieke romantische films uit de jaren veertig en vijftig, en in het specifiek aan An Affair to Remember uit 1957. Hanks en Ryan vertolken de moderne Cary Grant en Deborah Kerr in deze heerlijke film, die van begin tot eind bijzonder vermakelijk is. De film was een grote kaskraker in 1993, het jaar van Jurassic Park, en is ook vandaag de dag nog dubbel en dwars genieten - alleen al vanwege het aanstekelijke spel van Hanks en Ryan.

Cast
Naast Tom Hanks (A Beautiful Day in the Neighborhood) en Meg Ryan (Kate & Leopold) zijn ook Bill Pullman (The Equalizer 2) en Rob Reiner (The Wolf of Wall Street) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Nora Ephron (Julie & Julia).

Sleepless in Seattle (1993) wordt beoordeeld met een 6,8 op IMDb en is op zaterdag 5 december om 20.30 uur te zien op Net 5.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Klassieke romcom Sleepless in Seattle zaterdag te zien op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier