Het geheugen van Auschwitz gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het geheugen van Auschwitz gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het geheugen van Auschwitz gemist? Bekijk hier de hele uitzending Documentaire over de grootschalige conserveringsoperatie in het voormalige vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. OverblijfselenEen groep veelal jonge conservatoren heeft de afgelopen vijf jaar hard gewerkt om de overblijfselen van voormalig vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau veilig te stellen. In de periode 1942-1945 zijn hier ruim een miljoen mannen, vrouwen en kinderen vermoord, meest Joden. HerinneringenOm ook voor de komende generaties de herinneringen te bewaren, is het van belang het complex en de inventaris te behouden zoals het is. Afbreken en reconstrueren is hiervoor geen optie. Dilemma'sDe conserveringsoperatie is een ongekend project waar antwoorden worden gevonden maar ook nieuwe vragen en dilemma's opduiken. Unieke historische foto van Joodse deportatie Zwolle opgedoken Bekijk deze video » Geweld tegen joden blijft toenemen in de Verenigde Staten Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Documentaire over de grootschalige conserveringsoperatie in het voormalige vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau.

Overblijfselen
Een groep veelal jonge conservatoren heeft de afgelopen vijf jaar hard gewerkt om de overblijfselen van voormalig vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau veilig te stellen. In de periode 1942-1945 zijn hier ruim een miljoen mannen, vrouwen en kinderen vermoord, meest Joden.

Herinneringen
Om ook voor de komende generaties de herinneringen te bewaren, is het van belang het complex en de inventaris te behouden zoals het is. Afbreken en reconstrueren is hiervoor geen optie.

Dilemma's
De conserveringsoperatie is een ongekend project waar antwoorden worden gevonden maar ook nieuwe vragen en dilemma's opduiken.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Het geheugen van Auschwitz of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV