Striptekenaar Eric Schreurs (Joop Klepzeiker) overleden, bekijk een van zijn (weinige) mediaoptredens

Striptekenaar Eric Schreurs (Joop Klepzeiker) overleden, bekijk een van zijn (weinige) mediaoptredens

De beroemde striptekenaar Eric Schreurs is zaterdag op 61-jarige leeftijd overleden. De tekenaar staat bij de meeste mensen bekend als de geestelijk vader van Joop Klepzeiker, die in de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw in de Nieuwe Revu verschenen.

Schreurs maakte 19 albums, waarvan de laatste in 2003. Hiervan vlogen er meer dan een miljoen exemplaren over de toonbank. Schreurs was dan ook een korte periode miljonair.

Mediaschuw
Schreurs was ongelofelijk mediaschuw. Hij deed maar weinig interviews, zowel met kranten als met tv-journalisten. In 2003 verscheen hij nog in een programma met Winston Gerschtanowitz, waarvan het fragment hieronder te zien is.

Het publiek zagen de laatste jaren maar weinig van Schreurs. Goede vriend en filmmaker Guido van Driel vertelde wel eens dat Schreurs leedt aan een alcoholprobleem en dat hij al twee hartinfarcten had gehad. Hij overleed zaterdag waarschijnlijk aan een derde.

Bekijk het fragment van Wannahaves met Winston Gerschtanowitz en Eric Schreurs hierboven.

Striptekenaar <em>Eric Schreurs</em> (Joop Klepzeiker) overleden, bekijk een van zijn (weinige) mediaoptredens De beroemde striptekenaar Eric Schreurs is zaterdag op 61-jarige leeftijd overleden. De tekenaar staat bij de meeste mensen bekend als de geestelijk vader van Joop Klepzeiker, die in de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw in de Nieuwe Revu verschenen. Schreurs maakte 19 albums, waarvan de laatste in 2003. Hiervan vlogen er meer dan een miljoen exemplaren over de toonbank. Schreurs was dan ook een korte periode miljonair. MediaschuwSchreurs was ongelofelijk mediaschuw. Hij deed maar weinig interviews, zowel met kranten als met tv-journalisten. In 2003 verscheen hij nog in een programma met Winston Gerschtanowitz, waarvan het fragment hieronder te zien is. Bekijk ook Lubach over aftreden Bruno Bruins: "Snuitje heeft weer tijd om te tekenen" Bekijk deze video » Zo ging Albert Uderzo, bekend van Asterix en Obelix, te werk Bekijk deze video » Het publiek zagen de laatste jaren maar weinig van Schreurs. Goede vriend en filmmaker Guido van Driel vertelde wel eens dat Schreurs leedt aan een alcoholprobleem en dat hij al twee hartinfarcten had gehad. Hij overleed zaterdag waarschijnlijk aan een derde. Bekijk het fragment van Wannahaves met Winston Gerschtanowitz en Eric Schreurs hierboven.
Nieuws :
Striptekenaar Eric Schreurs (Joop Klepzeiker) overleden, bekijk een van zijn (weinige) mediaoptredens
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Striptekenaar Eric Schreurs (Joop Klepzeiker) overleden, bekijk een van zijn (weinige) mediaoptredens of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV